Zet in en wed mee op het EK 2021

Het Europees Kampioenschap voetbal mag tot dusver schitterend genoemd worden met veel prachtige, onvoorspelbare en vooral erg leuke wedstrijden. Een paar favorieten bleken het tegen bepaalde landen toch iets lastiger te hebben dan vooraf gedacht en het laag ingeschatte Nederland is met vlag en wimpel geslaagd in de missie: ze werden groepswinnaar en plaatsten zich als eerste voor de achtste finale die morgen van start gaat! 

De spanning neemt toe, want van de groepsfase wordt nu overgeschakeld naar de knock-out fase. De teams kunnen zich dus geen fouten permitteren, want dat zal genadeloos afgestraft worden. En dat op de meest harde manier. Waar de groepsfase nog ruimte bood voor fouten of eventueel verliespartijen, gaat het er nu écht om spannen: bij verlies is het afgelopen en zit het EK er op. De beste landen uit de groepsfase gaan nu tegen elkaar strijden en dat gaat gegarandeerd vuurwerk opleveren.

Zit je er lekker in? Volg je al het nieuws op de voet en kijk je al uit naar de volgende wedstrijden? In samenwerking met Wedden op Sport brengen we je dagelijks alle nieuwtjes. De spanning nog wat extra opvoeren? Doe dan mee met weddenschappen en gebruik deze dagelijkse wedtips van Wedden op Sport!

weddenopsport.eu wedden op EK wedtips.jpg

Het EK tot zover

We spraken al even over vuurwerk in de volgende fase, want dat gaat er ongetwijfeld komen. Maar laten we ook even terugkijken en dan zien we dat ook de groepsfase bol stond van knetterende partijen. Grote voetballanden die met moeite op gang kwamen. Kleine voetballanden die dapper stand hielden… het is weer typisch een Europees Kampioenschap voetbal, waar altijd wel wat verrassends gebeurt.

Wat te denken van Duitsland dat op achterstand kwam te staan tegen Hongarije, maar dat toch om wist te buigen in een gelijkspel. Opvallend, want qua voetballend vermogen zijn onze oosterburen natuurlijk de veel betere ploeg. Spanje, ook zo’n land. Het EK kwam zeer moeilijk voor de Spanjaarden op gang, maar ze lijken nu eindelijk hun draai gevonden te hebben. Zo wonnen ze met een 5-0 zege van Slowakije dat gekenmerkt werd door twee eigen goals, waaronder een op knullige wijze van de keeper. En dat is dan slechts het topje van de ijsberg.

Door de structuur zijn alle nummer een en twee van de poules in de groepsfase door naar de achtste finales. Daarnaast is er ruimte voor de vier beste nummers drie. Dit gaat gepaard met een wat ingewikkelde formule om te bepalen wie tegen wie komt te spelen, maar het resultaat was dat het in sommige poules tot de laatste wedstrijd spannend was. Dit in wie door zou gaan naar de volgende ronde en wie alsnog af zou vallen.

Oekraïne en Zwitserland zijn bijvoorbeeld landen die je aanvankelijk niet zou verwachten in de achtste finales, maar dankzij het onderlinge resultaat hebben zij alsnog hun plek veiliggesteld. Nederland won alle drie de wedstrijden en staat dus in de volgende ronde en dat pakt nog gunstig uit ook, gezien ze aan de rechterkant staan. De rechterkant van het speelschema althans, waardoor ze een directe confrontatie met bijvoorbeeld Italië, Frankrijk, België en Portugal op dit moment nog ontlopen.

Nieuwe wedstrijden, nieuwe wedkansen

Nu de groepsfase achter ons ligt en het schema van de achtste finales is gevuld, kunnen we ons weer opmaken voor een nieuwe reeks van wedstrijden. Zo worden er dagelijks twee wedstrijden gespeeld en dan een om 18.00 uur en een om 21.00 uur. Mooie tijden en hoewel de landen qua kwaliteiten nu dichterbij elkaar zullen liggen, bieden de aanstaande duels net zoals in de groepsfase mooie mogelijkheden tot wedden.

Het schema ziet er als volgt uit:

Zaterdag 26 juni
Wales – Denemarken (18.00 uur)
Italië – Oostenrijk (21.00 uur)

Zondag 27 juni
Nederland – Tsjechië (18.00 uur)
België – Portugal (21.00 uur)

Maandag 28 juni
Kroatië – Spanje (18.00 uur)
Frankrijk – Zwitserland (21.00 uur)

Dinsdag 29 juni
Engeland – Duitsland (18.00 uur)
Zweden – Oekraïne (21.00 uur)

In dit artikel leggen we uitgebreid uit welke mogelijkheden je bij het wedden op voetbal hebt en waarom het leuk is om ook mee te spelen. Wedtips zijn hierin natuurlijk belangrijk, want die helpen je een handje. Daarvoor kan je bij Wedden op Sport terecht, gezien je daar dagelijkse wedtips kunt vinden.

Sinds de start van het EK zijn er 24 wedtips gepubliceerd en dan kijken we natuurlijk ook graag even naar de statistieken. Van de 24 tips heeft Wedden op Sport 18 wedstrijden goed voorspeld, wat een succesratio van maar liefst 75% is. Kortom, betrouwbare tips die jou kunnen helpen bij het plaatsen van een weddenschap!

Doe je ook mee? Vergeet dan niet om naar verschillende wedopties te kijken om gespreid in te kunnen zetten. Of zet live in tijdens de wedstrijden!

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 25-06-2021 14:04 | Bijgewerkt op: 25-06-2021 14:04 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Zet in en wed mee op het EK 2021'


Meer reacties tonen


Deel 'Zet in en wed mee op het EK 2021'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De spanning nog wat opvoeren in de aanstaande achtste finales? Doe mee met wedden op het EK voetbal en maak gebruik van dagelijkse wedtips!