EK 2021 stadions - Wembley Stadion

Wembley Stadion is één van de 12 EK 2021 stadions. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Londen. Het stadion in London is een bestaand stadion en heeft een capaciteit van 90.652 zitplaatsen.

EK 2021 stadions - Wembley Stadion

In het Wembley Stadion worden de halve finales en de finale gespeeld.

Het stadion is tevens het nationale stadion van Engeland. Eigenaar van het stadion is de Engelse voetbalbond. Wembley Stadion is opgeleverd in 2007 en heeft in 2011 en 2013 de finale van de Champions League gehuisvest.

Wembley Stadion voldoet aan de door de UEFA gestelde eisen omtrent capaciteit en toegankelijkheid. Er zijn voldoende parkeerplaatsen dicht bij het voetbalstadion.

De eigenaar van het stadion heeft alle benodigde certificaten en vergunningen voor veiligheid en beveiliging. Er is een evacuatieplan waardoor het Wembley Stadion binnen acht minuten leeg kan zijn. De controleruimte is centraal gelegen en biedt voldoende ruimte voor de politie, brandweer, medisch personeel en beveiligers. Alle voetbalfans kunnen binnen één uur in het stadion zijn.

Het stadion biedt voldoende sanitaire voorzieningen voor de supporters. De eerste hulp is centraal gelegen en ook aan de voorwaarden voor gehandicapten wordt ruim voldaan.

De grootte van het veld is 105m x 68m en voldoet daarmee aan de eisen van de UEFA. Ook de kleedkamers voor de landenteams en de scheidsrechters zijn ruim voldoende. In het stadion zijn ook ruimten voor medisch personeel en doping controles. Daarnaast is er ruimte voor het jeugdprogramma en ceremonies van de UEFA.

De VIP-ruimten zijn erg luxe en centraal gelegen. De ruimten zijn afgeschermd van het normale voetbalpubliek. Sponsoren hebben voldoende ruimte om zakenrelaties uit te nodigen in bijvoorbeeld skyboxen.

Wembley Stadion heeft goede technische eigenschappen, zoals back-up stroom, veldverlichting, grote schermen, geluid en temperatuurbeheer. Ook de ICT-installaties zijn van hoge kwaliteit.

Het voetbalstadion heeft ook ruimten voor de media, zoals een persruimte, een mixed zone en een indoor tv-studio. De oorspronkelijke tv-studio heeft echter geen zicht op het veld, dus zal er een nieuwe gebouwd moeten worden. Daarnaast heeft het stadion genoeg ruimte voor aanvullende faciliteiten van de UEFA.


Reageer op 'EK 2021 Wembley Stadion (Londen) met 90.652 zitplaatsen'


Meer reacties tonen


Deel 'EK 2021 Wembley Stadion (Londen) met 90.652 zitplaatsen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Wembley Stadion is één van de 12 EK 2021 stadions met een capaciteit van 90.652 zitplaatsen. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Londen in Engeland.