EK 2021 stadions - National Arena Boekarest

National Arena Boekarest is één van de 12 EK 2021 stadions. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Boekarest. Het stadion in Boekarest is een bestaand stadion en heeft een capaciteit van 55.600 zitplaatsen. In het voetbalstadion is in 2012 de finale van de Europa League gespeeld.

EK 2021 stadions - National Arena Boekarest

In het National Arena Boekarest worden 3 groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

Het voetbalstadion is eigendom van de stad Boekarest en wordt gebruikt door de Lakes, Parks and Entertainment Administration van Boekarest.

Het stadion heeft een grote capaciteit, maar voldoet slechts deels aan de voorwaarden van de UEFA. Er zijn bijvoorbeeld maar beperkte parkeermogelijkheden dichtbij het stadion.

De voorwaarden omtrent veiligheid en beveiliging worden wel gehaald door de National Arena Boekarest. Het stadion heeft alle benodigde certificaten en evacuatieplannen, waardoor het binnen 8 minuten leeg kan zijn. Het aantal toegangspoorten is voldoende om alle voetbalfans binnen één uur in het stadion te krijgen. Het stadion biedt voldoende ruimte voor ceremonies en programma's van de UEFA.

De controleruimte in het stadion is centraal gelegen en biedt voldoende ruimte voor politie, brandweer, medisch personeel en beveiligers. De omroepinstallatie en waarschuwingsborden zijn van goede kwaliteit.

Wat betreft de welvaart van de bezoekers, biedt de National Arena Boekarest genoeg sanitaire voorzieningen per sector. De eerste hulp is centraal gelegen en de faciliteiten voor gehandicapen, zoals plaatsen voor rolstoelen, is genoeg om aan de minimumvoorwaarden van de UEFA te voldoen.

De grootte van het voetbalveld is 105m x 68m, waarmee het voldoet aan de voorwaarden van de UEFA. Ook de groote en kwaliteit vna de kleedkamers van de landenteams en scheidsrechters zijn ruim voldoende. Verder zijn er medische ruimtes en is er een ruimte voor de dopingcontrole.

De voorwaarden omtrent de ontvangst van gasten worden maar deels gehaald. De VIP-ruimten zijn gescheiden van het normale publiek. Echter, de ruimten voor de ontvangst van sponsoren en zakenrelaties zullen buiten het stadion gebouwd moeten worden. Ook zijn er niet voldoende skyboxen in de National Arena Boekarest.

De technische installaties voldoen aan de voorwaarden van de UEFA. Hierbij valt te denken aan back-up stroom, veldverlichting, grote schermen, geluid- en temperatuur controle systemen en ICT-installaties.

De uitzendruimte is groot en de locatie binnen het stadion is goed. Het mediacentrum zal buiten de National Arena Boekarest gebouwd worden. De ruimten voor de persconferentie, mixed zone en flash area zijn voldoende volgens de UEFA. Ook is er een indoor tv-studio in het stadion.


Reageer op 'EK 2021 National Arena Boekarest (Boekarest) met 55.600 zitplaatsen'


Meer reacties tonen


Deel 'EK 2021 National Arena Boekarest (Boekarest) met 55.600 zitplaatsen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!National Arena Boekarest is één van de 12 EK 2021 stadions met een capaciteit van 55.600 zitplaatsen. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Boekarest in Roemenië.