EK 2021 stadions - Baku Olympisch Stadion

Baku Olympisch Stadion is één van de 12 EK 2021 stadions. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Baku in Azerbeidzjan. Het stadion is in september 2015 opgeleverd en heeft een capaciteit van 69.870 zitplaatsen. De totale kosten van het Baku Olympisch Stadion zijn €710,6 miljoen. De eigenaar van het stadion is het ministerie van de jeugd en de sport, maar het stadion wordt nog door niemand gebruikt.

EK 2021 stadions - Baku Olympisch Stadion

In het Baku Olyplisch Stadion worden 3 groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld.

Het EK 2021 stadion voldoet volledig aan de voorwaarden van de UEFA. De grootte en toegankelijkheid zijn goed en er zijn voldoende parkeerplaatsen dichtbij het stadion. Ook de veiligheid en beveiliging van het stadion zijn conform de voorwaarden. Baku Olympisch Stadion heeft alle benodigde certificaten en evacuatieplannen gereed. Het stadion kan binnen 8 minuten volledig leeg zijn. Er zijn genoeg ingangen, want het stadion kan binnen één uur gevuld zijn. De omheining voldoet ook aan de minimumhoogte van 2,4 meter.

Het Baku Olympisch Stadion heeft zeer veel toiletten en andere sanitaire voorzieningen voor alle voetbalfans. De eerste hulp zit verspreid door het stadion en het aantal faciliteiten voor gehandicapten overschreidt de minimumvoorwaarden van de UEFA.

De veldgrootte is 105m x 68m en voldoet daarmee aan de eisen. Ook de kleedkamers van de landenteams en de scheidsrechters bieden veel luxe. Het stadion biedt genoeg ruimte voor het jeugdprogramma en ceremonies van de UEFA.

De VIP-ruimte is gescheiden van normale voetbalfans en andere groepen mensen. Er zijn veel ruimten voor sponsoren en zakenmensen. Ook zijn er een aantal skyboxen in het stadion.

De controleruimte is centraal gelegen en biedt voldoende plaats voor politie, brandweer, medisch personeel en beveiligers. Dit geldt ook voor de mediaruimte en de persruimte.

Ook heeft het stadion ruimte voor eventuele tijdelijke faciliteiten van de UEFA. Zo zijn er ruimten in te richten voor vrijwilligers, stewards en andere personeelsleden.


Reageer op 'EK 2021 Baku Olympisch Stadion (Baku) met 69.870 zitplaatsen'


Meer reacties tonen


Deel 'EK 2021 Baku Olympisch Stadion (Baku) met 69.870 zitplaatsen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Baku Olympisch Stadion is één van de 12 EK 2021 stadions met een capaciteit van 69.870 zitplaatsen. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Baku in Azerbeidzjan.