EK 2021 stadions - Zenit Arena

Zenit Arena is één van de 12 EK 2021 stadions. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Sint-Petersburg. Het stadion in Sint-Petersburg is een nieuw stadion en heeft een capaciteit van 69.500 zitplaatsen. In augustus 2016 is het stadion opgeleverd. Het totale investeringsbudget is €934 miljoen. De Zenit Arena is eigendom van de overheid van Sint-Petersburg.

EK 2021 stadions - Zenit Arena

In de Zenit Arena worden 3 groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld.

Het voetbalstadion voldoet volledig aan de voorwaarden van de UEFA in termen van capaciteit en toegankelijkheid. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden rondom het stadion.

De Zenit Arena heeft een evacuatieplan, waardoor het gehele stadion binnen acht minuten leeg kan zijn. Het aantal toegangspoorten is voldoende om alle supporters binnen één uur in het stadion te krijgen. De controleruimte is centraal gelegen en biedt voldoende ruimte voor politie, brandweer, medisch personeel en beveiligers.

Wat betreft de welvaart van de voetbalfans, heeft de Zenit Arena in kwaliteit en kwantiteit voldoende toiletten per sector. De eerste hulp kamers zijn op een goede locatie en het aantal faciliteiten voor gehandicapten is meer dan de minimumvoorwaarden van de UEFA.

De grootte van het voetbalveld is 105m x 68m, waarmee het voldoet aan de voorwaarden. Ook de grootte en kwaliteit van de kleedkamers van de landenteams en scheidsrechters zijn goed. Ook zijn er ruimten voor doping controle en medisch onderzoek. In en rondom het stadion is voldoende gelegenheid voor de ceremonies en programma's van de UEFA.

De VIP-ruimte in het Zenit Stadion is afgescheiden van het normale publiek. Voor sponsoren en zakenrelaties zijn er speciale faciliteiten en ruimten binnen het stadion. Er zijn voldoende skyboxen beschikbaar.

De technische aspecten van het voetbalstadion zijn goed, zoals back-up stroom, veldverlichting, grote schermen en geluid- en temperatuurcontrole systemen. De grootte en locatie van de uitzendruimte, het media centrum in het stadion, ruimte voor persconferenties, mixed zones en de flash area voldoen aan de eisen van de UEFA.


Deel 'EK 2021 Zenit Arena (Sint-Petersburg) met 69.500 zitplaatsen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Zenit Arena is één van de 12 EK 2021 stadions met een capaciteit van 69.500 zitplaatsen. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Sint-Petersburg in Rusland.


Steun deze gratis website over het EK 2021

Waardeer je de informatie op deze website? Wil je dat deze en toekomstige sites over grote voetbaltoernooien gratis blijven? Ik, Patrick, ben een gewone burger die dit allemaal vrijwillig doet en kan daarom jouw hulp van harte gebruiken door:

  • het delen van pagina's en nieuws op je social media-accounts.
  • de social media-pagina's van deze website te liken en volgen.

Alvast heel erg bedankt! Laten we met z'n allen het Nederlands Elftal of de Rode Duivels steunen richting het Europees Kampioenschap 2021!