EK 2021 speelsteden - Baku

Baku is één van de 12 EK 2021 speelsteden. De speelstad ligt in Azerbeidzjan en het voetbalstadion heet Baku Olympisch Stadion.

Het bod van Baku om speelstad te worden is erg ambitieus en helpt de UEFA om voetbal door heel Europa te ontwikkelen. Baku als speelstad opent nieuwe markten en verbreedt de horizon.

De speelstad besteed veel aandacht aan de sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid. De politieke en economische structuur van Azerbeidzjan is stabiel en de nationale voetbalbond onderhoudt nauwe banden met de overheid. Het EK bod om speelstad te worden getuigt van een goede samenwerking tussen alle partijen in het land.'

In Baku worden 3 groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld.

Speelstad Baku

De veiligheid en beveiliging is gegarandeerd door vier verschillende organisaties en overheidsinstanties. De regering heeft zelfs een speciale bijeenkomst gehouden voor het Europees Kampioenschap. Vanaf 1 januari 2016 zijn op verzoek van de UEFA de belastingregels gewijzigd.

Azerbeidzjan had geen regels omtrent de kaartverkoop van voetbalwedstrijden, maar sinds 2016 heeft het nieuwe regels ingevoerd. Daarnaast heeft de president toestemming gegeven om alle advertentiemogelijkheden, waaronder billboards, te beheren en controleren. Een speciaal ingevoerde wet zorgt er voor dat de sponsoren van het EK 2021 vrij reclame kunnen maken gedurende het voetbalevenement. Ook zijn de wetten omtrent merkrechten en intellectuele eigendommen aangescherpt voor het EK 2021 op verzoek van de UEFA. Tot slot kan de UEFA invloed uitoefenen op de publieke uitzendingen via radio en tv.

Om voorheen in Azerbeidzjan te kunnen komen, moest je je eerst inschrijven bij de overheid. Voor het voetbalevenement heeft de regering besloten om deze regels tijdelijk te schrappen.

De bereikbaarheid van Baku rust voornamelijk op vliegtuigen. Daarnaast is de speelstad ook goed bereikbaar via autowegen en het treinspoor. De belangrijkste route van het internationale vliegveld en Baku is geregeld via bussen, waarvan de capaciteit verhoogd kan worden. De laatste kilometers naar het stadion kunnen worden afgelegd via het openbaar vervoer, zoals de metro, trein en bus. Ook zijn er in de stad voldoende parkeerplaatsen voor de voetbalfans. Het vliegveld Heydar Aliyev Airport kan de capaciteit van een dergelijk groot evenement als het EK voetbal wel aan. Er zijn geen beperkingen voor nachtvluchten in Azerbeidzjan.

Baku biedt aantrekkelijke plaatsen voor voetbalfans om bij elkaar te komen. Op deze plaatsen kan de UEFA vrij promotie maken voor het EK 2021. In heel Azerbeidzjan, dus ook in andere steden dan Baku, zal het toernooi gepromoot worden. Baku heeft een beperkte ervaring met het organiseren van grote (voetbal)evenementen.

Speelstad Baku - plattegrond

EK 2021 speelsteden


Reageer op 'EK 2021 Baku: 3 wedstrijden en kwartfinale in Azerbeidzjan'


Meer reacties tonen


Deel 'EK 2021 Baku: 3 wedstrijden en kwartfinale in Azerbeidzjan'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Baku is één van de 12 EK 2021 speelsteden. De speelstad ligt in Azerbeidzjan en het voetbalstadion heet Baku Olympisch Stadion.