Live EK 2021 kijken bij de NOS

De uitzendrechten van het EK voetbal in 2021 zijn toegewezen aan de NOS. De NOS heeft bekend gemaakt dat zij het Europees Kampioenschap voetbal via diverse media mogen uitzenden. Dat betekent dat iedere voetballiefhebber de wedstrijden live via radio, tv én internet via de publieke omroep kunnen bekijken. 

Wedstrijden uitgezonden via Vijfhuizen

Wedstrijden van het eindtoernooi worden vanuit Vijfhuizen uitgezonden. Het Nederlandse dorp is door de UEFA aangewezen als hoofdkwartier voor het uitzendcentrum.

De organisatie van het EK voetbal heeft het dorp in Noord-Holland verkozen tot International Broadcast Centre (IBC), waar alle tv-beelden uit de stadions doorgezonden worden naar de televisiezenders.

De locatie in Vijfhuizen is gekozen vanwege de gunstige ligging bij Schiphol, Amsterdam en Haarlem. In aanloop naar het toernooi in 2021 zullen minstens 1.000 mensen werkzaam zijn in het evenementengebouw. Zij zullen een paar miljard voetbalfans voorzien van tv-beelden.

Het IBC zal bestaan uit verschillende faciliteiten op gebied van techniek, productie en zending. Ook komen er studio's en regiekamers.

Uitzendcentrum EK 2021 in Vijfhuizen

Live wedstrijden kijken in Amsterdam Arena

De EK-wedstrijden in Nederland kunnen live bekeken gaan worden in de Amsterdam Arena. Amsterdam is dus 1 van de 13 speelsteden en mag vier wedstrijden organiseren. Als het Nederlands Elftal zich weet te plaatsen voor dit toernooi, zal Oranje ten minste 2 groepswedstrijden thuis spelen.

In het verleden had de NOS uitzendrechten voor (bijna) alle sporten, maar tegenwoordig moet men keuzes maken. De belangsijkste sporten zullen nog wel worden uitgezonden, waaronder de Olympische Spelen, het Wereld Kampioenschap voetbal en dus ook het Europees Kampioenschap voetbal in 2021. "Evenementen als het EK helpen de publieke omroep een verbindende kracht in de samenleving te zijn", aldus NOS-directeur Jan de Jong.


Deel 'Tv-rechten EK 2021 - live voetbal kijken bij de NOS'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

De uitzendrechten van het EK 2021 zijn toegewezen aan de NOS. Dat betekent dat de EK wedstrijden via radio, tv en internet bij de NOS live te bekijken zijn.


Steun deze gratis website over het EK 2021

Waardeer je de informatie op deze website? Wil je dat deze en toekomstige sites over grote voetbaltoernooien gratis blijven? Ik, Patrick, ben een gewone burger die dit allemaal vrijwillig doet en kan daarom jouw hulp van harte gebruiken door:

  • het delen van pagina's en nieuws op je social media-accounts.
  • de social media-pagina's van deze website te liken en volgen.

Alvast heel erg bedankt! Laten we met z'n allen het Nederlands Elftal of de Rode Duivels steunen richting het Europees Kampioenschap 2021!