EK 2021 speelsteden - Amsterdam

Cartoon AmsterdamAmsterdam is één van de 12 EK 2021 speelsteden. De speelstad ligt in Nederland en het voetbalstadion heet de Johan Cruijff Arena (voorheen Amsterdam Arena).

Tickets EK 2021

Koop je tickets voor EK 2021 wedstrijden in Amsterdam bij Viagogo.

Tickets EK 2021 kopen

Hotels EK 2021

Boek je hotel in Amsterdam tijdens het EK 2021 bij Booking.com.

Boek je hotel in Amsterdam

De organisatie van 4 wedstrijden wordt gezien als de langverwachte beloning voor alles wat Nederland voor het voetbal heeft betekend. Amsterdam houdt waarden als efficiëntie en respect hoog.

Nederland heeft een zeer gedegen politiek en economische klimaat. De voetbalstructuur van de KNVB is ook goed uitgewerkt. Amsterdam moet wel investeren in de promotie van het evenement en fan activiteiten. De organisatie van EURO2021 in Amsterdam is in handen van de KNVB, de Nederlandse voetbalbond. Het gebruik van vrijwilligers is in Nederland mogelijk.

In Amsterdam worden 3 groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

Speelstad Amsterdam

Het ongeautoriseerd verkopen of gebruiken van tickets voor commerciële doeleinden kan beperkt worden door aanvullende algemene voorwaarden en condities. Oneerlijke concurrentie is in Nederland niet toegestaan en de exclusieve rechten van sponsoren worden door de wet veilig gesteld. Het promoten van alcohol is toegestaan onder bepaalde voorwaarden. Publieke activiteiten zijn gereguleerd en er moet toestemming van de eigenaar gekregen worden.

Amsterdam heeft een aantal zeer aantrekkelijke fan zones gepresenteerd. De promotie in het land, dus in andere grote steden, is acceptabel. Amsterdam heeft zeer veel ervaring met het organiseren van grote sportevenementen.

De speelstad is zeer goed verbonden met andere grote Europese steden. Er is een erg moderne verbinding tussen Schiphol Airport, het stadscentrum en het voetbalstadion. De laatste kilometers zijn af te leggen via het openbaar vervoer, zoals de trein en bus. Binnen het stadscentrum is alles op loopafstand. De voorgestelde parkeerruimten en infrastructuur is gebasseerd op de bestaande infrastructuur en voldoet aan de eisen van de UEFA. De capaciteit van Schiphol Airport is meer dan voldoende om alle voetbalfans aan te kunnen. De Nederlandse overheid heeft bevestigd dat er geen beperkingen zullen zijn op nachtvluchten.

EK 2021 logo Amsterdam

Amsterdam zal de Nederlandse voetbalschool toevoegen aan het Europees Kampioenschap voetbal in 2021. De KNVB en voorzitter Michael van Praag hebben het EK logo van Amsterdam onthuld vrijdag 16 december 2016.

EK 2021 logo Amsterdam

De Europese speelsteden voor het EK 2021 willen met het aanbieden van 5G eerder zijn dan Japan. Daar worden namelijk in 2021 de Olympische Zomerspelen gehouden.

Speelstad Amsterdam - plattegrond

EK 2021 speelsteden


Deel 'EK 2021 Amsterdam: 4 wedstrijden in de Johan Cruijff Arena'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

EK 2021 in Amsterdam (Nederland). In de Amsterdam Arena worden drie groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.


Steun deze gratis website over het EK 2021

Waardeer je de informatie op deze website? Wil je dat deze en toekomstige sites over grote voetbaltoernooien gratis blijven? Ik, Patrick, ben een gewone burger die dit allemaal vrijwillig doet en kan daarom jouw hulp van harte gebruiken door:

  • het delen van pagina's en nieuws op je social media-accounts.
  • de social media-pagina's van deze website te liken en volgen.

Alvast heel erg bedankt! Laten we met z'n allen het Nederlands Elftal of de Rode Duivels steunen richting het Europees Kampioenschap 2021!