Bet365

EK 2021 kaarten kopen

EK 2021 kaarten kopen is het veiligst via een betrouwbare verkoper. Koop tickets voor voetbalwedstrijden van het Nederlands Elftal en de Rode Duivels.

De loting voor de EK 2021 tickets is geweest. De UEFA heeft alle voetbalfans die afvallen een e-mail gestuurd met de creditnota. Het geld wordt teruggestort.

Tickets EK 2021 kopen

Aangepaste ticketvoorwaarden

Als gevolg van de pandemie heeft de voetbalbond de voorwaarden aangepast. Wedstrijdbezoekers moeten voldoen aan de regels en voorwaarden van het land waar het duel gespeeld wordt. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je een bewijs moet hebben dat je negatief getest bent op het virus.

Je tickets kan je overdragen aan vrienden en familie, als je om medische redenen niet meer aanwezig kunt zijn bij de wedstrijd. Mocht je dus corona krijgen, dan kun je vrienden en familie naar de wedstrijd laten gaan.

In het geval dat de stadions niet of slechts deels gevuld mogen worden, om afstand tussen de supporters te garanderen, dan krijg je je geld terug als je niet toegelaten wordt.

Er zal worden geloot welke tickethouders wel toegelaten worden, en welke helaas afvallen. De loting geschiedt per order en niet per ticket. In mei wordt de uitslag van de loting bekend gemaakt door de UEFA.

Geld terug krijgen voor reeds gekochte tickets

Deze vernieuwde voorwaarden gelden ook voor degenen die reeds kaarten bezitten. Als je het niet mee eens bent met de wijzigingen, dan heb je tot 22 april 18:00 uur de mogelijkheid om je tickets terug te verkopen aan de UEFA en je geld terug te krijgen.

Ook kun je je geld terug krijgen als je niet meer in staat bent om het toernooi in juli 2021 te bezoeken, omdat je bijvoorbeeld al een vakantie gepland hebt.

Alle tickethouders die hun kaarten inleveren, ontvangen het volledige aankoopbedrag terug op hun bankrekening.

Tickethouders kunnen geld terugkrijgen vanwege het uitgestelde EK voetbal

Tickethouders die reeds een kaartje gekocht hebben voor het EK voetbal, kunnen hun geld terug krijgen. Het toernooi zou oorspronkelijk in de zomer van 2020 gespeeld gaan worden, maar vanwege het Coronavirus is het verplaatst naar de zomer van 2021.

Voetbalfans die verhinderd zijn, kunnen hun geld terugkrijgen van de UEFA. Tot 22 april 18:00 uur kun je je geld terugvragen via het ticket-portaal van de Europese voetbalbond. Dit is de laatste kans om tickets in te ruilen!

Ticket Return portal

Hotel tijdens EK 2021 in Amsterdam

Boek je hotel tijdens de wedstrijden van het EK 2021 in Amsterdam via Booking.com. Zij bieden alle overnachtingen aan tegen de laagste prijzen.

De wedstrijden in de Johan Cruijff Arena zijn 's avonds, waardoor een overnachting in de hoofdstad erg prettig is. Wees er snel bij, want alle voetbalfans zullen op zoek gaan naar een slaapplek in Amsterdam tijdens EURO2021.

EK 2021 ticket kopen
EK 2021 ticket kopen

EK 2021 tickets kopen

In totaal zullen er 3 miljoen zitplaatsen zijn tijdens de wedstrijden, waarvan er 2,5 miljoen (82%) in de vrije verkoop zullen gaan.

De eerste reeks kaarten worden verkocht aan het algemene publiek van 12 juni t/m 12 juli 2019. Er worden 1,5 miljoen kaarten aangeboden, een 50% stijging van het aantal neutrale tickets ten opzichte van 2016. De overige 1 miljoen tickets worden verkocht aan fans van de deelnemende landen die op zaterdag 30 november 2019 bekend worden.

Wanneer de vraag naar kaarten het aanbod overschreidt, zal de UEFA een eerlijke en transparante loting verrichten, waarbij iedereen evenveel kans op succes heeft.

Tickets EK 2021 kopen

Prijzen EK 2021 tickets

De prijzen van EK 2021 tickets zijn afhankelijk van de categorie, de zitplaats in het stadion en de fase van het toernooi.

Per persoon zijn maximaal 4 kaarten per wedstrijd te koop. Ook kan men maar één wedstrijd per dag bezoeken.

EK 2021 ticket categorieën
EK 2021 ticket categorieën

Cluster A

Speelsteden: Amsterdam, Bilbao, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, Londen, München, Rome en Sint-Petersburg.

Groepsfase en achtste finale:

Categorie Prijs
Categorie 1 € 185
Categorie 2 € 125
Categorie 3 € 50

Kwartfinale en openingswedstrijd:

Categorie Prijs
Categorie 1 € 225
Categorie 2 € 145
Categorie 3 € 75

Cluster B

Speelsteden: Baku, Boekarest en Boedapest.

Groepsfase, achtste finale en kwartfinale Baku:

Categorie Prijs
Categorie 1 € 125
Categorie 2 € 75
Categorie 3 € 30

Tickets halve finale EK 2021

Speelstad: Londen.

Categorie Prijs
Categorie 1 € 595
Categorie 2 € 345
Categorie 3 € 195
Fans First € 85

Tickets finale EK 2021

Speelstad: Londen.

Categorie Prijs
Categorie 1 € 945
Categorie 2 € 595
Categorie 3 € 295
Fans First € 95

Waarom zijn er verschillende prijzen per cluster?

Er zijn verschillende prijzen voor de verschillende speelsteden. De UEFA heeft twee clusters gemaakt, omdat uit onderzoek is gebleken dat de koopkracht van die landen niet hoog genoeg is om de stadions te vullen. Vanwege het gemiddelde inkomen van de inwoners van de gastlanden, zijn de kaartprijzen verlaagd in Azerbeidzjan, Roemenië en Hongarije.

Eerste verkoop van EK 2021 kaarten

De UEFA verzekert dat de prijzen van 1,25 miljoen EK kaarten onder de €100 zullen zijn, voor alle 51 wedstrijden. Daarnaast zullen 1 miljoen kaarten verkrijgbaar zijn voor minder dan €50 voor 44 van de 51 wedstrijden.

13.000 categorie 3 kaarten voor de fans uit de landen die de halve finale en de finale mogen spelen zullen minder dan €100 kosten. Deze Fans First tickets zijn ongeveer 40.000 tickets en 15% van de capaciteit van de stadions.

Om te garanderen dat elke fan alle mogelijke kansen heeft op toegang tot de stadions, zullen degenen die tijdens de reguliere loting geen ticket hebben weten te bemachtigen automatisch mee doen aan de loting voor de Fans First tickets in juli 2019. Deze supporters krijgen als eerste toegang tot kaartverkoop voor deze soort tickets.

Voorverkoop van kaarten

Wordt op de hoogte gebracht, zodra de voorverkoop van kaarten start. Door je te registreren op de officiële website van de UEFA kun je alvast aangeven uit welk land je afkomstig bent en welke wedstrijden je interessant vindt om te bezoeken.

EK tickets staan op naam

De UEFA hecht veel waarde aan een betrouwbare kaartverkoop. Daarom staan alle tickets op naam en moet je je bij aankoop legitimeren. Het is dus niet mogelijk om je EK ticket door te verkopen via een onofficiëel kanaal, zoals Marktplaats of Ticketswap.

EK tickets doorverkopen

De kaarten staan op naam en zijn persoonsgebonden. Dit betekent dat bij de UEFA bekend is wie het ticket heeft aangeschaft. Fans die hun kaarten toch willen verkopen, kunnen dat doen via het officiële platform van de UEFA.

Vanaf 9 maart wordt deze website gelanceerd en kun je tweedehands EK tickets kopen bij de UEFA.

Als de tweedehands kaarten verkocht worden aan een nieuwe koper, krijgt de oorspronkelijke koper zijn geld terug.

Kaarten EK 2021 via Viagogo

Kaarten EK 2021 kopen via Viagogo
EK 2021 kaarten kopen via Viagogo

Kaarten EK 2021 kun je ook aanschaffen via Viagogo. Dit is een bedrijf dat handelt in kaarten voor EURO 2021 in onder andere Nederland en België. De ticketprijzen liggen veelal hoger dan de officiële verkoopprijs en ook de betrouwbaarheid laat soms te wensen over.

EK 2021 kaarten kopen via de KNVB

Kaarten voor het Europees Kampioenschap 2021 kun je ook veilig kopen via de KNVB. Als Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond is deze organisatie natuurlijk een betrouwbaar verkooppunt van tickets van Oranje.

EK tickets 2021 kopen via de UEFA

EK tickets kopen doe je via de officiële ticketportaal van de UEFA. Voetbalfans kunnen zich alvast registreren, waarbij je kunt aangeven welk land je voorkeur heeft (Nederland, België of een ander land). Je ontvangt als eerste een e-mail wanneer de kaartverkoop voor EURO 2021 van start gaat.

EK 2021 kaarten kopen via Marktplaats

Kaarten EK 2021 kopen via Marktplaats
EK 2021 kaarten kopen via Marktplaats

EK 2021 kaarten kopen via Marktplaats is niet de meest veilige en betrouwbare optie. Er zijn namelijk veel tussenhandelaren die de voetbalkaarten massaal opkopen en tegen absurde prijzen op Marktplaats te koop aanbieden. Daarbij heb je ook nog eens de kans dat je het toegangsbewijs nooit ontvangt, omdat er ook oplichters actief zijn.

Tickets finale EK

Bij het kopen van tickets voor de wedstrijden, waaronder de finale van het EK, moet je rekening houden met het feit dat het voetbaltoernooi door heel Europa gehouden wordt. Het duurste ticket voor de finale in Londen kost € 945.

Verschillende producten

Om het systeem voor iedereen makkelijk te maken, is het aantal beschikbare producten sterk vereenvoudigd:

  • Individuele tickets: één wedstrijd in één stadion;
  • 'Follow my team' tickets: een ticket voor één wedstrijd in de knock-out fase van je favoriete team. Wanneer dit team in de groepsfase is uitgeschakeld ontvang je 100% geld terug.

Verder stelt de UEFA elke wedstrijd kaarten beschikbaar voor minder valide mensen in alle stadions. Deze kaarten zijn uit de laagste prijscategorie, onafhankelijk van de plaats. Begeleiders zijn ook welkom.

Veel gestelde vragen (FAQ) over de tickets

Hoe duur zijn de EK 2021 tickets?

Het duurste EK 2021 ticket kost €945 voor de finale (categorie 1), het goedkoopste ticket kost €30 voor de groepsfase in Baku, Boekarest en Boedapest (categorie 3).

Wat is de prijs van een EK 2021 ticket in Amsterdam?

De prijzen van de EK 2021 tickets in Amsterdam zijn: €185 (categorie 1), €125 (categorie 2) en €50 (categorie 3).

Hoeveel EK 2021 tickets worden verkocht?

Er zullen totaal 3 miljoen EK 2021 verkocht worden, waarvan er 2,5 miljoen in de vrije verkoop zullen gaan.

Wanneer start de kaartverkoop voor het EK 2021?

Momenteel worden er geen EK kaarten voor 2021 verkocht. Op euro2020.com/tickets vindt je meer informatie en eventuele kaartverkoop in de toekomst.

Zijn mijn tickets geldig voor het toernooi in 2021?

Het is de bedoeling van de UEFA dat, waar mogelijk, je bestaande tickets geldig blijven voor het toernooi in 2021. Echter, voordat men kan bevestigen of je tickets geldig zijn of niet, moet het speelschema eerst definitief zijn.

Wat gebeurt er met mijn tickets als ik niet naar het EK in 2021 kan?

Als je niet naar het EK kan, kan je je tickets inleveren en ontvang je de volledige ticketprijs terug.

Ik weet al dat ik niet naar het EK in 2021 kan, wanneer krijg ik mijn geld terug?

Bij de UEFA begrijpt men dat je zo snel mogelijk je geld terug wilt, als je niet naar het EK in 2021 kan. Via de Ticket Return Portal kun je de reeds gekochte kaarten weer inleveren.


Reageer op 'EK 2021 tickets - kaarten kopen via officiële kaartverkopers'


8 reacties op 'EK 2021 tickets - kaarten kopen via officiële kaartverkopers'

Joeri p

Waar kan ik zien voor ik mijn doopceel licht, of er en hoeveel kaartjes er überhaupt nog zijn?

Geplaatst op 22-06-2021 om 18:20
Frederik Guldbæk

Long shot - but does any one have tickets for Denmark-Wales at Johan Cruijff Arena?
email me at frede.guldbaek@gmail.com :)

Geplaatst op 22-06-2021 om 10:01
Hermans Kuipers

Ik heb belangstelling voor alle kaarten vanaf de kwartfinale mbt het Nederlands elftal categorie 2.

Geplaatst op 19-06-2021 om 20:16
Luana Lopes

Kaarten kopen voor de wedstrijd van 7 September Nederland tegen Turkije, zijn ze nog verkrijgbaar?

Geplaatst op 14-06-2021 om 01:12
G.Hetharia

Kaarten kopen voor de 2e ronde in Amsterdam

Geplaatst op 12-06-2021 om 12:18
Ludovicus marien

tickets voor Belgie -Rusland. met geldig visum uiteraard

Geplaatst op 26-05-2021 om 12:28
Enock

goedenavond ik wil graag weten of er nog twee kaartjes zijn voor ek voetbal ik will naar de wedstrijd gaan nederland tegen macedonie hebbben jullie kaartje toevalig nog liggen staan?

Geplaatst op 24-05-2021 om 21:23
Rosier

4 tickets voor wedstrijd belgie rusland aub

Geplaatst op 11-05-2021 om 15:13

Meer reacties tonen


Deel 'EK 2021 tickets - kaarten kopen via officiële kaartverkopers'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!EK 2021 tickets kopen voor de wedstrijden is het veiligst via de betrouwbare verkoper. Koop tickets voor finale van EK 2021. Start kaartverkoop onbekend.

Bet365