EK 2021 stadions - Eurostadion

Eurostadion was één van de 13 EK 2021 stadions. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Brussel. Vanwege problemen rond de bouw van het nieuwe stadion, heeft de UEFA besloten dat de wedstrijden niet gespeeld gaan worden in Brussel maar in Londen.

EK 2021 stadions - Eurostadion

Het stadion in Brussel zou in juni 2018 worden opgeleverd en heeft een capaciteit van 62.613 zitplaatsen. In het Eurostadion zouden 3 groepswedstrijden en een achtste finale worden gespeeld. De totale kosten van het Eurostadion zijn €314,3 miljoen. De gebruiker van het stadion zal RSC Anderlecht worden. Ook zal het Eurostadion het thuisstadion voor het Belgische nationale voetbalelftal worden.

Het EK 2021 stadion voldoet volledig aan de voorwaarden van de UEFA. De toegang tot het stadion is goed en de parkeerplaatsen zijn dichtbij. Ook kan er ondergronds geparkeerd worden bij het stadion.

Het Eurostadion moet binnen acht minuten leeg zijn, in geval van een noodsituatie. De controleruimte is centraal gelegen en biedt ruimte voor politie, brandweer, medisch personeel en beveiligers. Binnen één uur kunnen alle voetbalfans in het stadion zijn. Er zijn voldoende sanitaire voorzieningen in het stadion. De eerste hulp is centraal gelegen en ook voldoet het Eurostadion aan de eisen omtrent gehandicapten.

De veldgrootte van het Eurostadion is 105m x 68m en voldoet daarmee aan de voorwaarden van de UEFA. Kleedkamers van de landen en scheidsrechters zullen voldoende luxe zijn, evenals andere medische ruimten zoals de ruimte voor de dopingcontrole.

VIP-ruimte is uiteraard ook aanwezig in het stadion in Brussel. Deze ruimten zijn gescheiden van de rest van het stadion, zodat de hoge heren geen last hebben van het gewone publiek. Er zijn veel gastruimten en skyboxen voor zakenmensen.


Reageer op 'EK 2021 Eurostadion (Brussel) met 62.613 zitplaatsen'


Meer reacties tonen


Deel 'EK 2021 Eurostadion (Brussel) met 62.613 zitplaatsen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Eurostadion is één van de 12 EK 2021 stadions met een capaciteit van 62.613 zitplaatsen. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Brussel in België.