EK 2021 speelsteden - Dublin

Cartoon DublinDublin is één van de 12 EK 2021 speelsteden. De stad ligt in Ierland en het voetbalstadion heet Dublin Arena. Met het EK 2021 in Dublin wil Ierland het voetbal naar een hoger niveau tillen. Het jaar 2021 is tevens het 100-jarige jubileum van de Ierse voetbalbond.

De politieke structuur in Ierland is goed en ook de nationale voetbalbond staat achter de organisatie van de wedstrijden in Dublin. Alle partijen kozen Dublin als speelstad. De stad was in 2011 het toneel van de finale van de Europa League. Dublin heeft dan ook veel ervaring met het organiseren van dergelijk grote evenementen.

Alle benodigde documenten voor de organisatie zijn getekend, met hier en daar kleine aanvullingen. Tickets voor het voetbaltoernooi vallen in Ierland niet onder de btw en zijn daardoor vrij van belasting. Het ongeautoriseerd verkopen of gebruiken van tickets voor commerciële doeleinden kan tegengegaan worden door regels in de algemene voorwaraden. Het doorverkopen van tickets is strafbaar en de tickets kunnen ongeldig verklaard worden.

In Dublin worden 3 groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

Speelstad Dublin

Ierland heeft een eigen eenheid voor de bescherming van intellectueel eigendom. Hierdoor worden de merken van de UEFA goed beschermd in Dublin. Activiteiten die door het algemene publiek zichtbaar zijn, mogen gereguleerd worden.

Voor de organisatie van het Europees Kampioenschap 2021 in Dublin wordt een afzonderlijke onderneming opgericht. Deze zal vallen onder het toezicht van de nationale voetbalbond en de UEFA. Er is een mogelijkheid om een dergelijke sportonderneming buiten belastingheffing te laten, zodat de UEFA geen belasting hoeft te betalen over de inkomsten.

De fan zones in Dublin zijn erg goed en er zijn erg goede ideeën gepresenteerd om het publiek te vermaken. In Ierland is het mogelijk om activiteiten door vrijwilligers te laten uitvoeren.

Speelstad Dublin is goed bereikbaar vanuit verschillende grote Europese steden, zowel via de lucht als via de zee.

Er is een erg moderne verbinding tussen Dublin Airport, het stadscentrum en het voetbalstadion. De laatste kilometers kunnen lopend worden afgelegd. Ook kan gebruik gemaakt worden van het openbaar vervoer. De parkeerplaatsen zijn voldoende en zijn gebasseerd op de huidige infastructuur rondom Dublin.

De huidige en toekomstige capaciteit van Dublin Airport is voldoende om de grote aantallen voetbalsupporters aan te kunnen. De naastgelegen vliegvelden van Cork en Shannen kunnen ook groepen voetbalfans vervoeren. De Dublin Airport Authority heeft toegezegd dat nachtvluchten tijdens wedstrijddagen zijn toegestaan.

Speelstad Dublin - plattegrond

EK 2021 speelsteden

EK 2021 logo Dublin

Speelstad Dublin heeft het EK 2021 logo onthuld op donderdag 24 november 2016, waarop de Samuel Beckett Bridge is afgebeeld. De warmte van het Ierse welkom staat garant voor een groot voetbalfeest in 2021.

EK 2021 logo Dublin


Deel 'EK 2021 Dublin: 3 wedstrijden en achtste finale in Ierland)'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Dublin is één van de 12 EK 2021 speelsteden. De speelstad ligt in Ierland en het voetbalstadion heet de Dublin Arena.


Steun deze gratis website over het EK 2021

Waardeer je de informatie op deze website? Wil je dat deze en toekomstige sites over grote voetbaltoernooien gratis blijven? Ik, Patrick, ben een gewone burger die dit allemaal vrijwillig doet en kan daarom jouw hulp van harte gebruiken door:

  • het delen van pagina's en nieuws op je social media-accounts.
  • de social media-pagina's van deze website te liken en volgen.

Alvast heel erg bedankt! Laten we met z'n allen het Nederlands Elftal of de Rode Duivels steunen richting het Europees Kampioenschap 2021!