EK 2021 stadions - Puskas Ferenc Stadion

Puskas Ferenc Stadion is één van de 12 EK 2021 stadions. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Boedapest. Het stadion in Boedapest is een bestaand stadion en heeft een capaciteit van 68.156 zitplaatsen.

EK 2021 stadions - Puskas Ferenc Stadion

In het Puskas Ferenc Stadion worden 3 groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

Het Puskas Ferenc Stadion zal in april 2018 worden opgeleverd. De totale investering is ongeveer €341 miljoen. Het stadion is eigendom van het staatsbedrijf Hungarian National Asset Management Inc. De Hongaarse voetbalbond is de belangrijkste gebruiker van het stadion.

Het Puskas Ferenc Stadion voldoet aan de voorwaarden van de UEFA omtrent capaciteit en toegankelijkheid. Het stadion kan binnen één uur vol zijn. Er zullen voldoende sanitaire voorzieningen zijn, zoals toiletten verspreid door het stadion. De eerste hulp is centraal gelegen en ook de faciliteiten voor gehandicapten zijn ruim voldoende aanwezig.

De grootte van het voetbalveld is 105m x 68m en voldoet daarmee aan de voorwaarden van de UEFA. Ook wordt voldaan aan de voorwaarden voor de grootte en kwaliteit van de kleedkamers van de landenteams en scheidsrechters. Ook zijn er ruimten voor de dopingcontrole en medisch personeel.

In het Puskas Ferenc Stadion zal ruimte zijn voor VIP's. Deze ruimten zijn afgescheiden van het normale publiek. Het stadion biedt voldoende ruimte voor sponsoren en zakenrelaties. Ook zullen er voldoende skyboxen aanwezig zijn in het nieuwe stadion.


Deel 'EK 2021 Puskas Ferenc Stadion (Boedapest) met 56.000 zitplaatsen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Puskas Ferenc Stadion is één van de 12 EK 2021 stadions met een capaciteit van 56.000 zitplaatsen. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Boedapest in Hongarije.


Steun deze gratis website over het EK 2021

Waardeer je de informatie op deze website? Wil je dat deze en toekomstige sites over grote voetbaltoernooien gratis blijven? Ik, Patrick, ben een gewone burger die dit allemaal vrijwillig doet en kan daarom jouw hulp van harte gebruiken door:

  • het delen van pagina's en nieuws op je social media-accounts.
  • de social media-pagina's van deze website te liken en volgen.

Alvast heel erg bedankt! Laten we met z'n allen het Nederlands Elftal of de Rode Duivels steunen richting het Europees Kampioenschap 2021!