EK 2021 stadions - Olympisch Stadion Rome

Olympisch Stadion Rome is één van de 12 EK 2021 stadions. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Rome. Het stadion in Rome is een bestaand stadion en heeft een capaciteit van 72.698 zitplaatsen.

EK 2021 stadions - Olympisch Stadion Rome

In het Olympisch Stadion Rome worden 3 groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld.

Het Olympisch Stadion Rome zal grote renovatiewerkzaamheden ondergaan. Deze werkzaamheden zullen in augustus 2017 afgerond zijn. De eigenaar van het stadion is Coni Servizi S.p.A.

Het stadion heeft een grote capaciteit, maar slechts delen daarvan voldoen aan de voorwaarden van de UEFA. Er zijn bijvoorbeeld te weinig parkeerplaatsen nabij het stadion. Het aantal toegangspoorten is beperkt, maar desondanks kan het stadion binnen 1 uur vol zijn.

In termen van veiligheid en beveiliging heeft het Olympisch Stadion Rome wel alle benodigde certificaten en evacuatie plannen. Het stadion kan binnen 8 minuten leeg zijn. De controleruimte is centraal gelegen en biedt voldoende ruimte voor politie, brandweer en medisch personeel.

De welvaarts van de voetbalfans voldoen maar deels aan de eisen van de UEFA. Het stadion heeft voldoende en goede toiletten en de eerste hulp is centraal gelegen. Het aantal faciliteiten voor gehandicapten is daarentegen ondermaats.

De grootte van het voetbalveld is 105m x 68m, waarmee het voldoet aan de voorwaarde van de UEFA. Na de verbouwing zullen ook de kleedkamers van de landenteams en scheidsrechters voldoende groot zijn. Ook de medische- en de dopingruimte zijn van goede kwaliteit. Het stadion biedt voldoende ruimte voor de verschillende programma's en ceremonies van de UEFA.

De technische eisen omtrent de telecommunicatie worden gehaald. Er is voldoende licht en een backup generator. Ook zijn er grote schermen, geluid en temperatuur controle systemen en ICT installaties. De grootte en locatie van het mediacentrum in het Olympisch Stadion Rome zijn ruim voldoende voor de UEFA. Daarnaast zijn er persruimten, een mixed zone en een indoor tv-studio.


Reageer op 'EK 2021 Olympisch Stadion Rome (Rome) met 72.698 zitplaatsen'


Meer reacties tonen


Deel 'EK 2021 Olympisch Stadion Rome (Rome) met 72.698 zitplaatsen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Olympisch Stadion Rome is één van de 12 EK 2021 stadions met een capaciteit van 72.698 zitplaatsen. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Rome in Italië.