EK 2021 stadions - San Mamés Stadion

San Mamés Stadion is één van de 12 EK 2021 stadions. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Bilbao. Het stadion in Bilbao is een bestaand stadion en heeft een capaciteit van 53.332 zitplaatsen. Het stadion is in maart 2015 opgeleverd met een totaal investeringsbudget van €198,1 miljoen. San Mamés Stadion is eigendom van San Mamés Barria S.L. en wordt beheerd door Athletic Club Bilbao.

EK 2021 stadions - San Mames Stadion

In het San Mamés Stadion worden 3 groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

Het voetbalstadion voldoet aan de voorwaarden van de UEFA wat betreft capaciteit en toegankelijkheid. Het aantal toegangspoorten is namelijk voldoende om alle voetbalfans binnen één uur in het stadion te kunnen krijgen. Verder biedt het stadion voldoende ruimte voor ceremonies en programma's van de UEFA.

Wat betreft de welvaart van de voetbalfans, heeft San Mamés Stadion voldoende toiletten en andere sanitaire voorzieningen per sector. De eerste hulp is centraal gelegen en ook de faciliteiten voor gehandicapten voldoen ruim aan de minimumvoorwaarden van de UEFA. De controlekamer in het stadion in Bilbao is centraal gelegen. Ook zijn er ruimten voor medisch personeel en doping controles.

De grootte van het voetbalveld is 105m x 68m, waarmee het voldoet aan de minimumeisen. Ook de kwaliteit en grootte van de kleedkamers van de landenteams en de scheidsrechters zijn goed.

De voorwaarden omtrent gastvriendelijkheid worden slechts deels gehaald. de VIP-ruimten zijn goed gelegen en gescheiden van de rest van de voetbalfans. In het stadion is echter niet voldoende ruimte om alle zakenrelaties te kunnen ontvangen, zodat er aanvullende tijdelijke faciliteiten buiten het stadion gebouwd moeten worden. Het aantal skyboxen voldoen wel aan de minimumvoorwaarden van de UEFA.

Wat betreft te technische eisen, heeft San Mamés Stadion in Bilbao het goed voor elkaar. Er is back-up stroom, veldverlichting, grote schermen en geluid- en temperatuurcontrole systemen. De ICT installaties zijn ook van voldoende kwaliteit.

De grootte van de uitzendruimte zal vergroot moeten worden voor het EK 2021. Het mediacentrum kan daarentegen wel binnen het stadion ingericht worden. Er zijn ook ruimten voor de persconferenties, mixed zone en flash area's. De indoor tv-studio's en de studio's met veldzicht zijn goed gelegen, evenals de cameraplatforms rondom het voetbalveld.


Reageer op 'EK 2021 San Mames Stadion (Bilbao) met 53.332 zitplaatsen'


Meer reacties tonen


Deel 'EK 2021 San Mames Stadion (Bilbao) met 53.332 zitplaatsen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!San Mamés Stadion is één van de 12 EK 2021 stadions met een capaciteit van 53.332 zitplaatsen. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Bilbao in Spanje.