EK 2021 stadions - Hampden Park

Hampden Park is één van de 12 EK 2021 stadions. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Glasgow. Het stadion in Glasgow is een bestaand stadion en heeft een capaciteit van 52.063 zitplaatsen. Tussen 1994 en 2013 zijn er verschillende upgrades geweest. Het stadion is eigendom van de Queen's Park Football Club, terwijl Hampden Park Ltd. er gebruik van maakt.

EK 2021 stadions - Hampden Park

In Hampden Park worden 3 groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

De capaciteit van Hampden Park is groot, maar het stadion voldoet maar deels aan de voorwaarden van de UEFA in termen van toegankelijkheid. Er zijn namelijk onvoldoende parkeerplaatsen dichtbij het stadion. Rondom het stadion is wel voldoende gelegenheid voor ceremonies en programma's van de UEFA.

De voorwaarden omtrent veiligheid en beveiliging worden wel gehaald. Het voetbalstadion heeft alle benodigde certificaten en evacuatie plannen. Hampden Park kan binnen acht minuten geheel leeg zijn. De controleruimte is centraal gelegen en biedt voldoende plaats voor de politie, brandweer, medisch personeel en beveiligers. Het aantal toegangspoorten is beperkt, maar genoeg om alle voetbalfans binnen één uur in het stadion te krijgen.

Hampden Park biedt voldoende toiletten, maar deze zijn niet goed verspreid over de verschillende sectoren binnen het stadion. De eerste hulp is centraal gelegen en het aantal faciliteiten voor gehandicapten, zoals rolstoelplaatsen, voldoen aan de minimumvoorwaarden van de UEFA.

De grootte van het voetbalveld is 105m x 68m, waarmee het voldoet aan de voorwaarden. Ook de grootte en kwaliteit van de kleedkamers van de landenteams en scheidsrechters is ruim voldoende. In het stadion zijn ook ruimten voor doping controle en medische hulp.

De voorwaarden omtrent de ontvangst van gasten worden maar deels gehaald. De VIP-ruimte is gescheiden van het normale voetbalpubliek. Zakenrelaties zullen buiten het stadion ontvangen moeten worden en ook zijn er onvoldoende skyboxen aanwezig in Hampden Park. Diverse faciliteiten zullen buiten het stadion gebouwd moeten worden.

Aan de technische eisen wordt ook deels voldaan. Er is back-up stroom, veldverlichting, grote schermen en geluid- en temperatuurcontrole systemen. De veldverlichting moet geüpgraded worden volgens de UEFA.

De uitzendruimte van Hampden Park is redelijk klein, maar acceptabel. Het media centrum zal buiten het stadion gebouwd moeten worden. In het stadion is wel ruimte voor persconferenties, een mixed zone en een flash area. De indoor tv-studio's en de studio's met zicht op het veld zijn wel goed geplaatst.


Reageer op 'EK 2021 Hampden Park (Glasgow) met 38.190 zitplaatsen'


Meer reacties tonen


Deel 'EK 2021 Hampden Park (Glasgow) met 38.190 zitplaatsen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Hampden Park is één van de 12 EK 2021 stadions met een capaciteit van 38.190 zitplaatsen. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Glasgow in Schotland.