EK 2021 speelsteden - Sint-Petersburg

Sint-Petersburg is één van de 12 EK 2021 speelsteden. De stad ligt in Rusland en het voetbalstadion heet Zenit Arena. Door de organisatie van het EK 2021 hoopt Rusland een vervolg te geven aan het WK 2018 dat zij ook georganiseerd hebben. Het Russische voetbal moet op deze manier meer geïntegreerd worden in het Europese voetbal. Sint-Petersburg heeft genoeg ervaring met het organiseren van grote evenementen.

De politieke en economische standaarden in Rusland zijn goed, met een zeer sterke financiële steun van de overheid. De politieke situatie is, zoals geschreven door de Wereld Bank, zeer complex. Sint-Petersburg heeft alle benodigde garanties verstrekt en overeenkomsten getekend. Er moeten nog wel een aantal wetswijzigingen doorgevoerd worden.

In Sint-Petersburg worden 3 groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld.

Speelstad Sint-Petersburg

De Russische overheid heeft ook gegarandeerd dat de commerciële partners van de UEFA goede faciliteiten tot hun beschikking hebben om te adverteren. In Rusland gelden wel bepaalde voorwaarden voor advertenties, maar tijdens het voetbaltoernooi zullen daarvoor uitzonderingen worden gemaakt. Publieke evenementen worden georganiseerd met toestemming van de lokale autoriteiten.

Voetbalsupporters met kaarten voor wedstrijden kunnen zonder visum het land binnen. De regels omtrent de kaartverkoop en het aanpakken van de zwarte handel zijn goedgekeurd voor de Olympische Winterspelen in 2014. Dezelfde regels gelden ook voor het WK 2018 in heel Rusland en eventueel ook tijdens het evenement in Sint-Petersburg.

De Russische nationale voetbalbond zal zelf de organisatie in Sint-Petersburg op zich nemen. Daarvoor zal men een speciale afdeling oprichten zonder winstoogmerk. Vrijwilligers kunnen onder de huidige wetgeving zonder beperkingen worden ingezet. Zij hebben dan veel ervaring opgedaan tijdens het WK 2018.

Speelstad Sint-Petersburg is goed verbonden met de grote Europese steden en andere internationale bestemmingen. Het vliegtuig zal het belangrijkste middel van transport zijn.

Het vliegveld, het stadscentrum en het voetbalstadion zijn goed verbonden via de bus en de metro. De metrolijn is voor het WK 2018 reeds uitgebreid.

De laatste kilometers naar het stadion kunnen afgelegd worden via het openbaar vervoer, zoals de metro en bussen.

De capaciteit van het vliegveld was net voldoende om het aantal voetbalfans aan te kunnen. In aanloop naar het WK 2018 in Rusland is de capaciteit verhoogd. De Russische overheid heeft toegezegd dat er geen beperkingen zijn op nachtvluchten.

Speelstad Sint-Petersburg - plattegrond

EK 2021 speelsteden


Reageer op 'EK 2021 Sint-Petersburg: 3 wedstrijden en kwartfinale in Rusland'


1 reacties op 'EK 2021 Sint-Petersburg: 3 wedstrijden en kwartfinale in Rusland'

Philip van Ishoven

Hoe geraak ik in Sint Petersburg?

Geplaatst op 27-04-2021 om 08:06

Meer reacties tonen


Deel 'EK 2021 Sint-Petersburg: 3 wedstrijden en kwartfinale in Rusland'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Sint-Petersburg is één van de 12 EK 2021 speelsteden. De speelstad ligt in Rusland en het voetbalstadion heet de Zenit Arena.