EK 2021 speelsteden - Sint-Petersburg

Cartoon Sint-PetersburgSint-Petersburg is één van de 12 EK 2021 speelsteden. De stad ligt in Rusland en het voetbalstadion heet Zenit Arena. Door de organisatie van het EK 2021 hoopt Rusland een vervolg te geven aan het WK 2018 dat zij ook georganiseerd hebben. Het Russische voetbal moet op deze manier meer geïntegreerd worden in het Europese voetbal. Sint-Petersburg heeft genoeg ervaring met het organiseren van grote evenementen.

De politieke en economische standaarden in Rusland zijn goed, met een zeer sterke financiële steun van de overheid. De politieke situatie is, zoals geschreven door de Wereld Bank, zeer complex. Sint-Petersburg heeft alle benodigde garanties verstrekt en overeenkomsten getekend. Er moeten nog wel een aantal wetswijzigingen doorgevoerd worden.

In Sint-Petersburg worden 3 groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld.

Speelstad Sint-Petersburg

De Russische overheid heeft ook gegarandeerd dat de commerciële partners van de UEFA goede faciliteiten tot hun beschikking hebben om te adverteren. In Rusland gelden wel bepaalde voorwaarden voor advertenties, maar tijdens het voetbaltoernooi zullen daarvoor uitzonderingen worden gemaakt. Publieke evenementen worden georganiseerd met toestemming van de lokale autoriteiten.

Voetbalsupporters met kaarten voor wedstrijden kunnen zonder visum het land binnen. De regels omtrent de kaartverkoop en het aanpakken van de zwarte handel zijn goedgekeurd voor de Olympische Winterspelen in 2014. Dezelfde regels gelden ook voor het WK 2018 in heel Rusland en eventueel ook tijdens het evenement in Sint-Petersburg.

De Russische nationale voetbalbond zal zelf de organisatie in Sint-Petersburg op zich nemen. Daarvoor zal men een speciale afdeling oprichten zonder winstoogmerk. Vrijwilligers kunnen onder de huidige wetgeving zonder beperkingen worden ingezet. Zij hebben dan veel ervaring opgedaan tijdens het WK 2018.

Speelstad Sint-Petersburg is goed verbonden met de grote Europese steden en andere internationale bestemmingen. Het vliegtuig zal het belangrijkste middel van transport zijn.

Het vliegveld, het stadscentrum en het voetbalstadion zijn goed verbonden via de bus en de metro. De metrolijn is voor het WK 2018 reeds uitgebreid.

De laatste kilometers naar het stadion kunnen afgelegd worden via het openbaar vervoer, zoals de metro en bussen.

De capaciteit van het vliegveld was net voldoende om het aantal voetbalfans aan te kunnen. In aanloop naar het WK 2018 in Rusland is de capaciteit verhoogd. De Russische overheid heeft toegezegd dat er geen beperkingen zijn op nachtvluchten.

Speelstad Sint-Petersburg - plattegrond

EK 2021 speelsteden

EK 2021 logo Sint-Petersburg

Speelstad Sint-Petersburg heeft het EK 2021 logo onthuld. Als de wieg van het Russische voetbal is de stad er trots op dat het vier wedstrijden van het EK voetbal mag organiseren.

EK 2021 logo Sint-Petersburg


Deel 'EK 2021 Sint-Petersburg: 3 wedstrijden en kwartfinale in Rusland'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Sint-Petersburg is één van de 12 EK 2021 speelsteden. De speelstad ligt in Rusland en het voetbalstadion heet de Zenit Arena.


Steun deze gratis website over het EK 2021

Waardeer je de informatie op deze website? Wil je dat deze en toekomstige sites over grote voetbaltoernooien gratis blijven? Ik, Patrick, ben een gewone burger die dit allemaal vrijwillig doet en kan daarom jouw hulp van harte gebruiken door:

  • het delen van pagina's en nieuws op je social media-accounts.
  • de social media-pagina's van deze website te liken en volgen.

Alvast heel erg bedankt! Laten we met z'n allen het Nederlands Elftal of de Rode Duivels steunen richting het Europees Kampioenschap 2021!