Uniforia is de officiële EK 2021 bal van Adidas

De EK 2021 bal is geïnspireerd door de diversiteit van het EK 2021. De officiële bal wordt geproduceerd door Adidas.

De EK 2021 bal heeft de naam ‘Uniforia’ gekregen. Daarmee is het vernoemd naar de eenheid en euforie die de nationale voetbalteams op het hoogste niveau kunnen brengen naar de fans.

De Uniforia bal is ontworpen om de exclusiviteit van het Europees Kampioenschap voetbal over het hele continent te vieren.

EK 2021 bal kopen

Koop een replica van de EK 2021 bal op Amazon Nederland.

EK 2021 bal kopen

EK 2021 bal - Uniforia van Adidas
EK 2021 bal - Uniforia van Adidas
EK 2021 bal op het veld
EK 2021 bal op het veld

Ontwerp van de EK 2021 bal

Vanwege het 60-jarig bestaan van het EK voetbal wordt het toernooi in 2021 in 12 verschillende Europese steden gespeeld. Deze nieuwe opzet is de inspiratie van de officiële bal.

Het ontwerp van de Uniforia onderstreept het thema, namelijk ‘bruggen bouwen’. Kunst en voetbal zijn volgens Adidas samengebracht tijdens het ontwerpproces, dat startte in 2018.

“Bij het ontwerpen van een officiële wedstrijdbal kijken we altijd naar een manier om de cultuur van het gastland te laten zien. Wat zijn de normen en waarden van de straat die we kunnen presenteren in de voetbalstadions,” zei Anika marie Kennaugh (ontwerper bij Adidas).

“We zagen in alle steden dat men samenkomt en zich verenigd om verandering in te zetten. Als één van de grootste sportevenementen ter wereld, is het EK een grote mogelijkheid om de kracht van eenheid door voetbal te tonen.”

EK 2021 bal in het doel
EK 2021 bal in het doel

Design van de EK bal

Het design van de EK bal in 2021 bestaat uit dikgedrukte zwarte vegen die kriskras als lijnen over de bal gaan. Deze vegen symboliseren het vervagen van de grenzen en het overgaan van grenzen, zoals ook het toernooi doet.

Deze brede zwarte vegen worden vergezeld van lichtgekleurde strepen, die staan voor de diversiteit en het samenbrengen van verschillende culturen.

“Tijdens dit geweldige evenement zal Adidas de voetbalsport vieren als iets dat de mensen over de hele wereld samen kan brengen,” zei Florian Alt (marketingdirecteur bij Adidas).

“Voetbal is voor iedereen, onafhankelijk van wie je bent, waar je vandaan komt of op welke ondergrond je speelt. De officiële EK 2021 bal is straks een gezamenlijk symbool waar iedereen mee speelt.”

EK 2021 bal tussen de lijnen
EK 2021 bal tussen de lijnen

Meer info over de officiële EK bal op de website van Adidas.

EK 2021 kwalificatie bal

De EK 2021 bal draagt de naam 'Conext 19 European Qualifiers'. Dit is de officiële voetbal voor de kwalificatiewedstrijden van het Europees Kampioenschap 2021.

EK 2021 bal kwalificatie - Conext 19 EQ
EK 2021 bal kwalificatie - Conext 19 EQ

De bal is overheersend wit met drie velle kleuren: blauw, groen en rood. Het betreft een naadloze bal voor de elite van het Europese voetbal. Het mono-panel ontwerp vertoont flitsende graphics, geïnspireerd door de Tricolore ball die Frankrijk naar de wereldtitel bracht in 1998.

De EK bal is thermisch gebonden voor nog grotere nauwkeurigheid, waardoor de bal doet wat de speler ervan verwacht. Door het gestructureerde oppervlak worden de prestaties geoptimaliseerd. Verder neemt de Conext 19 EQ weinig water op, waardoor het gewicht niet toeneemt in een vochtige omgeving.

De voetbal is wederom ontworpen door Adidas. Het rode ventiel en de stempel van de UEFA bevestigen de hoge kwaliteit van de EK 2021 kwalificatie bal.

Alle EK ballen

Alle EK ballen vanaf 1984 vertellen de historie van het toernooi. Bekijk alle EURO voetballen uit het archief. De officiële EK ballen zijn allen ontworpen door Adidas.

Veel gestelde vragen (FAQ) over de bal

Wat is de officiële bal van het EK 2021?

Uniforia is de officiële EK 2021 bal en is geïnspireerd door de euforie en eenheid van het EK voetbal.

Wat is de officiële EK kwalificatie bal?

Conext 19 European Qualifiers is de officiële EK kwalificatie bal.

Wie heeft de officiële bal van het EK 2021 ontworpen?

Adidas heeft de officiële bal van het EK 2021 ontworpen.


Deel 'EK 2021 bal - Uniforia is ontworpen door Adidas'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

De EK 2021 bal heet 'Uniforia' en is geïnspireerd door de euforie en eenheid van het EK voetbal. De officiële EK bal is ontworpen door Adidas.


Steun deze gratis website over het EK 2021

Waardeer je de informatie op deze website? Wil je dat deze en toekomstige sites over grote voetbaltoernooien gratis blijven? Ik, Patrick, ben een gewone burger die dit allemaal vrijwillig doet en kan daarom jouw hulp van harte gebruiken door:

  • het delen van pagina's en nieuws op je social media-accounts.
  • de social media-pagina's van deze website te liken en volgen.

Alvast heel erg bedankt! Laten we met z'n allen het Nederlands Elftal of de Rode Duivels steunen richting het Europees Kampioenschap 2021!