EK 2021 speelsteden - Glasgow

Glasgow is één van de 12 EK 2021 speelsteden. De stad ligt in Schotland en het voetbalstadion heet Hampden Park. De Schotse organisatie wil met het EK 2021 het voetbalspel een nieuw leven in blazen in het land en Glasgow is de locatie waar men weet hoe het spel gevierd moet worden. De speelstad heeft veel ervaring met het organiseren van dergelijk grote evenementen.

Schotlans heeft een zeer gedegen politieke structuur. Ook de voetbalorganisatie is goed georganiseerd. Alle overeenkomsten voor de organisatie zijn getekend. De stadioneigenaar heeft een uitzondering gemaakt in zijn leaseovereenkomst met de nationale voetbalbond. Schotlans heeft alle benodigde garanties omtrent de organisatie gegeven.

In Glasgow worden 3 groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

Speelstad Glasgow

Schotland is onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, waardoor de wetten en regels nagenoeg gelijk zijn aan die van Engeland en Wales. De ongeautoriseerde verkoop van kaarten of toegangspassen voor alle sporten kunnen als een criminele activiteit worden beschouwd. De Schotse overheid kan specifieke regels instellen voor bepaalde evenementen.

Het promoten van tabaksproducten is verboden in Schotland en er gelden beperkingen voor de reclame voor alcohol. Publieke evenementen kunnen worden gereguleerd wanneer er entreegelden gevraagd worden.

De nationale voetbalbond van Schotland zal zelf de organisatie in Glasgow op zich nemen. Er zullen veel vrijwilligers worden ingezet, zonder beperkingen of andere voorwaarden.

De speelstad is erg goed verbonden met de grote Europese steden en internationale bestemmingen. Glasgow Airport en Edinburgh Airport zijn goed verbonden met het stadscentrum van Glasgow en het voetbalstadion. Het busvervoer zal uitgebreid worden naar aanloop naar het voetbalevenement.

De laatste kilometers naar het stadion zijn te doen per openbaar vervoer. De voorgestelde parkeer en rijsystemen zijn gebasseerd op de bestaande situatie.

De huidige en toekomstige capaciteit van beide vliegvelden is meer dan genoeg om alle voetbalfans aan te kunnen. De UK Civil Aviation Authority heeft bevestigd dat er geen beperkingen zijn op nachtvluchten tijdens het voetbaltoernooi.

Speelstad Glasgow - plattegrond

EK 2021 speelsteden


Reageer op 'EK 2021 Glasgow: 3 wedstrijden en achtste finale in Schotland'


Meer reacties tonen


Deel 'EK 2021 Glasgow: 3 wedstrijden en achtste finale in Schotland'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Glasgow is één van de 12 EK 2021 speelsteden. De speelstad ligt in Schotland en het voetbalstadion heet Hampden Park.