EK 2021 stadions - Voetbal Arena München

Voetbal Arena München is één van de 12 EK 2021 stadions. Het voetbalstadion ligt in de speelstad München. Het stadion in München is een bestaand stadion en heeft een capaciteit van 70.067 zitplaatsen. De naam van het stadion is voor het EK 2021 gewijzigd, omdat Allianz geen sponsor is van de UEFA.

EK 2021 stadions - Voetbal Arena München

In de Voetbal Arena München worden 3 groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld.

Het stadion bestaat al sinds 2005 en wordt beheerd door Allianz Arena München Stadion GmbH. In hetzelfde stadion was onder andere de finale van de Champions League in 2012.

Voetbal Arena München voldoet aan de voorwaarden van de UEFA omtrent capaciteit en toegankelijkheid. Er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen rondom het stadion.

Het voetbalstadion beschikt over alle benodigde certificaten en vergunningen. Dit betekent dat het stadion binnen acht minuten leeg kan zijn. De controleruimte is centraal gelegen en biedt ruimte voor politie, brandweer, medisch personeel en beveiligers. Alle voetbalfans kunnen binnen één uur in het stadion zijn.

In het stadion zijn voldoende sanitaire voorzieningen, zoals toiletten. De eerste hulp is goed bereikbaar en de faciliteiten voor gehandicapten zijn meer dan voldoende.

De grootte van het veld is 105m x 68m, waarmee het voldoet aan de voorwaarden van de UEFA. De kleedkamers voor de landenteams en scheidsrechters zijn groot en luxe genoeg. Ook zijn er ruimten voor het medisch personeel en doping controles in het stadion aanwezig. Het stadion biedt genoeg ruimte voor het jeugdprogramma en ceremonies van de UEFA.

De VIP-ruimte is centraal gelegen en gescheiden van de rest van de supporters. Er is ook voldoende ruimte voor zakengasten en bijvoorbeeld skyboxen. Skyboxen zijn namelijk rijkelijk aanwezig in het Voetbal Stadion München. Er is echter geen ontvangstruimte voor sponsoren in het stadion, dus deze moet tijdelijk buiten gebouwd worden.

De technische eigenschappen van het voetbalstadion in München voldoen aan de eisen van de UEFA. Dit betekent dat de veldverlichting, back-up stroom, grote schermen, geluid en temperatuurregelaars goed zijn. Ook de ICT-installaties zijn in 2015 geüpgraded voor het Europees Kampioenschap 2021.

Verder zijn er in het stadion verschillende ruimten voor de media, zoals een persruimte, mixed zone en flash area. Er is een indoor tv-studio zonder direct zicht op het veld. Voor de UEFA moet er een tijdelijke tv-studio met zicht op het veld gebouwd worden. Er is ook voldoende ruimte voor aanvullende faciliteiten van de UEFA.


Reageer op 'EK 2021 Voetbal Arena München (München) met 70.067 zitplaasen'


Meer reacties tonen


Deel 'EK 2021 Voetbal Arena München (München) met 70.067 zitplaasen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Voetbal Arena München is één van de 12 EK 2021 stadions met een capaciteit van 70.067 zitplaatsen. Het voetbalstadion ligt in de speelstad München in Duitsland.