Accommodaties EK 2021

De EK 2021 accommodaties zijn verspreid over de 13 organiserende landen. Dit zijn de steden waar je kunt overnachten voor een stedentrip tijdens EURO 2021.

Elk landenteam is vrij om hun kamp op te zetten in een stad die voor hun het meest gunstig is. Dit betekent dat de landen niet gebonden zijn om een accommodatie te kiezen in één van de organiserende landen of speelsteden.

Tickets EK 2021

Koop je tickets voor EK 2021 wedstrijden in Amsterdam bij Viagogo.

Tickets EK 2021 kopen

Hotels EK 2021

Boek je hotel in Amsterdam tijdens het EK 2021 bij Booking.com.

Boek je hotel in Amsterdam

Hotels in Amsterdam (Nederland)

Het aantal hotels in Amsterdam is ruim voldoende om alle voetbalfans tijdens het EK 2021 te kunnen huisvesten. Ook belangrijke groepen van de UEFA kunnen overnachten in Amsterdam.

Er zijn echter niet voldoende beveiligde kamers voor groepen van de UEFA. Hiermee voldoen de accommodaties in Amsterdam niet geheel aan de voorwaarden van de UEFA.

De huidige kamerprijzen zijn erg concurrerend. Amsterdam heeft aangegeven dat de kamerprijzen niet hoger zullen zijn dan normale marktprijzen tijdens het EK 2021. Ook heeft Amsterdam gegarandeerd dat er voldoende kamers beschikbaar zullen zijn voor alle voetbalfans.

Amsterdam heeft uitstekende hotels gepresenteerd voor de landenteams. Ook de traningsfaciliteiten zijn van hoge kwaliteit, maar ook de huurprijzen zijn erg hoog.

Hotels in Brussel (België)

De capaciteit van de hotels in Brussel is imposant en overschreidt de standaardvoorwaarden van de UEFA voor een toernooi als het Europees Kampioenschap. De bestaande hotels zijn genoeg om alle voetbalfans en groepen van de UEFA te kunnen huisvesten binnen een degelijke afstand van het voetbalstadion.

Het aantal veilige kamers voor groepen van de UEFA is daarentegen ver beneden de standaardvoorwaarden van de UEFA. Deze kamers voldoen slechts aan een klein aantal eisen.

De Belgische overheid heeft aangegeven dat de kamerprijs van de accommodaties niet fors hoger zal zijn dan de normale prijs van deze kamers. De prijzen worden dus niet verhoogd voor het EK 2021. Brussel heeft veel hotels van hoge kwaliteit, alhoewel één van de hotels nog gebouwd moet worden.

De trainingsaccommodaties voor de landenteams zijn van erg hoge kwaliteit en zijn tijdens het toernooi vrij te gebruiken door de teams.

Hotels in Baku (Azerbeidzjan)

Het aantal kamers in de hotels van Baku bieden beperkte ruimte aan alle voetbalfans. Er zijn wel genoeg alternatieven in de stad, zoals gasthuizen, appartementen en kamers op de universiteit. Hierdoor zijn er tijdens het EK 2021 voldoende bedden beschikbaar.

De overheid van Azerbeidzjan heeft beloofd dat de beschikbaarheid van voldoende accommodaties conform de normale marktomstandigheden zal zijn. De prijzen worden niet verhoogd voor het EK 2021.

De hotels in Baku voor de landenteams zijn van een hoge kwaliteit. Ook zijn de trainingsfaciliteiten goed en dichtbij de hotels. De trainingsvelden zijn van natuurgras en zijn vrij te gebruiken door de teams.

Het totale aantal kamers in Baku voor groepen van de UEFA zijn toereikend en voldoende. Ook voldoen de kamers aan de hoge kwaliteitseisen van de UEFA.

Hotels in Kopenhagen (Denemarken)

Het aantal hotels in Kopenhagen zijn ruim voldoende om alle voetbalfans een kamer te kunnen bieden. Alle hotels zijn binnen een degelijke afstand van het voetbalstadion. Daarnaast zijn er ook voldoende beveiligde kamers voor groepen van de UEFA. De meeste hotels in de speelstad zijn erg luxe.

De lokale overheid van Kopenhagen heeft belooft dat er voldoende kamers vrij zullen zijn voor voetbalfans en groepen van de UEFA. Ook zal de prijs van de kamers niet verhoogd worden voor het EK 2021.

Kopenhagen heeft een aantal hotels van hoge kwaliteit aangeboden aan de landenteams. De trainingsfaciliteiten zijn van goede kwaliteit en binnen een relatief korte afstand van de hotels. Het is echter nog onduidelijk of de landenteams tijdens het EK 2021 gratis gebruik kunnen maken van de trainingsfaciliteiten.

Hotels in Londen (Engeland)

Londen heeft zeer veel hotels en heeft genoeg kamers voor alle voetbalfans die het evenement komen bezoeken. Londen kan de voetbalfans en groepen van de UEFA een slaapplek bieden binnen een degelijke afstand van het stadion. De meeste hotels in Londen zijn erg luxe.

Londen heeft aangegeven dat er tijdens EURO2021 genoeg kamers vrij zullen zijn en dat de prijzen niet hoger dan de normale marktprijs zullen zijn.

Het aantal beveiligde kamers voor groepen van de UEFA zijn echter niet toereikend volgens de voorwaarden voor de organisatie van de finale . Wel zijn er genoeg beveiligde kamers voor de groepswedstrijden.

De hotels voor de landenteams zijn erg luxe en bevinden zich binnen een gangbare afstand van het stadion. De trainingsfaciliteiten zijn van uitermate hoge kwaliteit, maar de teams moeten daarvoor een flinke huur betalen.

Hotels in München (Duitsland)

De capaciteit van de hotels in München is erg indrukwekkend en is ruim voldoende om de grote groepen voetbalfans te huisvesten. Ook liggen de hotels op een kleine afstand van het stadion.

Het aantal beveiligde kamers voor groepen van de UEFA is net voldoende voor de organisatie van de halve finale en de finale en ruim voldoende voor de organisatie van overige wedstrijden.

München Tourismus en Bavarian hotels and restaurants hebben gegarandeerd dat er tijdens het voetbaltoernooi voldoende kamers vrij zullen zijn voor groepen van de UEFA en andere voetbalsupporters. De kamerprijzen zullen niet hoger zijn dan de normale marktprijs.

De hotels voor de landenteams zijn van hoge kwaliteit. De voorgestelde trainingsaccommodaties zijn goed gelegen en van hoge kwaliteit. Landenteams kunnen tegen een goede prijs gebruik maken van de trainingsfaciliteiten.

Hotels in Boedapest (Hongarije)

De capaciteit van de hotels in Boedapest zijn erg indrukwekkend en er is ruim voldoende om de grote groepen voetbalfans te huisvesten. De hotels liggen op een gangbare afstand van het stadion.

Het aantal beveiligde kamers voor groepen van de UEFA overtreffen de voorwaarden van de UEFA.

De overheid van Hongarije heeft aangegeven dat er voldoende vrije kamers zullen zijn tijdens het Europees Kampioenschap 2021 en dat de kamerprijzen niet hoger zullen zijn dan de normale marktprijzen.

De hotels voor de landenteams zijn van hoge kwaliteit. De trainingsfaciliteiten zijn eveneens van hoge kwaliteit, maar zijn relatief duur om te huren.

Hotels in Rome (Italië)

Het aantal hotels in Rome zijn ruim voldoende om alle voetbalfans te huisvesten. Ook leden van de UEFA kunnen binnen een gangbare afstand van het stadion overnachten.

Het aantal beveiligde kamers voor groepen van de UEFA overschrijdt de voorwaarden.

De gemiddelde hotelkamer in Rome is erg luxe en ligt dus ruim boven de limiet van de UEFA.

De Italiaanse overheid heeft aangegeven dat er voldoende vrije kamers zullen zijn en dat de kamerprijzen niet hoger zullen zijn dan de normale marktprijzen.

Rome heeft erg luxe hotels voor de landenteams gepresenteerd. Ook de trainingsfaciliteiten zijn uitermate goed, maar daar staan hoge huurprijzen tegenover.

Hotels in Dublin (Ierland)

De capaciteit van de hotels in Dublin is indrukwekkend. De stad kan alle voetbalfans en groepen van de UEFA huisvesten. De hotels staan op een gangbare afstand van het voetbalstadion.

Het aantal beveiligde kamers van groepen van de UEFA overschreidt het minimumaantal dat is voorgeschreven.

De National Tourism Development Authority en de Irish Hotels Federation hebben gegarandeerd dat er voldoende kamers vrij zullen zijn en dat de prijzen niet hoger zullen zijn dan de normale marktomstandigheden.

De hotels voor de landenteams zijn erg luxe. Ook de trainingsfaciliteiten zijn goed en voldoen aan de behoeften. Eén van de trainingsaccommodaties moet nog gebouwd worden.

Hotels in Boekarest (Roemenië)

De hotelcapaciteit in Boekarest is acceptabel. Voetbalfans en groepen van de UEFA kunnen tijdens EURO 2021 terecht in de vele hotels in de stad, en wel binnen afzienbare afstand van het voetbalstadion.

Het aantal beveiligde kamers voor groepen van de UEFA zijn onvoldoende. Hiermee voldoet Boekarest slechts deels aan de eisen van de UEFA. Daarnaast zijn de meeste hotels van niet al te hoge kwaliteit en luxe.

De Roemeense overheid heeft gegarandeerd dat er tijdens het eindtoernooi voldoende hotelkamers beschikbaar zullen zijn en dat de kamerprijzen niet hoger zullen zijn dan de gebruikelijke marktprijzen.

Boekarest heeft een aantal goede kwaliteit hotels aangeboden aan de landenteams. Ook de trainingsfaciliteiten zijn van hoge kwaliteit, alhoewel één van de faciliteiten momenteel gebruikt wordt voor rugby. Aan deze velden moet nog het een en ander gedaan worden. De trainingsvelden zijn gratis te huren door de landen.

Hotels in Sint-Petersburg (Rusland)

De capaciteit van de hotels in Sint-Petersburg is indrukwekkend en overschreidt de voorwaarden van de UEFA. Het aantal beveiligde kamers voor groepen van de UEFA voldoet net aan de voorwaarden.

De huidige kamerprijzen zijn boven de limieten van de UEFA. De prijzen van de hotels in Sint-Petersburg zijn de hoogste in de 5-ster categorie.

De minister van Rusland heeft gegarandeerd dat er voldoende accommodaties in de speelstad beschikbaar zullen zijn. Ook zullen de kamerprijzen niet hoger zijn dan de normale marktprijzen in Sint-Petersburg.

Sint-Petersburg heeft een aantal zeer luxe hotels voor de landenteams aangeboden. De voorgestelde trainingsfaciliteiten zijn van zeer goede kwaliteit en binnen afzienbare afstand van de hotels. De trainingsfaciliteiten worden gratis aangeboden aan de teams.

Hotels in Glasgow (Schotland)

De capaciteit van de hotels in Glasgow zijn voldoende en kunnen alle voetbalfans en groepen van de UEFA huisvesten. Ook zijn er in de speelstad veel gasthuizen, appartementen en kamers op de universiteit waar voetbalfans gebruik van kunnen maken. De hotels uit omliggende steden zullen ook gebruikt gaan worden tijdens het voetbaltoernooi.

Het aantal beveiligde kamers voor groepen van de UEFA is te weinig, waardoor Glasgow niet geheel voldoet aan de eisen van de UEFA.

De huidige kamerprijzen in Glasgow zijn acceptabel. Visit Scotland en Glasgow City Marketing Bureau hebben gegarandeerd dat er voldoende kamers beschikbaar zullen zijn voor alle gasten. Ook is beloofd dat de kamerprijzen niet hoger zullen zijn vanwege het EK voetbal.

Glasgow heeft drie hotels gepresenteerd voor de landenteams, die allen luxe genoeg zijn. De vier trainingsfaciliteiten zijn ook van voldoende hoge standaard, maar er moeten nog wel een aantal tijdelijke faciliteiten gebouwd worden om helemaal te voldoen aan de voorwaarden. De huurprijzen van de trainingsfaciliteiten zijn erg hoog.

Hotels in Bilbao (Spanje)

De capaciteit van de hotels in Bilbao is laag, waardoor slechts een beperkt aantal voetbalfans tijdens het voetbalevenement een kamer zal kunnen boeken. Supporters moeten dan ook overnachten in nabij gelegen steden, zoals Santander en San Sebastiaan. Deze steden liggen op ongeveer een uur rijden van Bilbao.

Het aantal beveiligde kamers voor groepen van de UEFA is te weinig, waardoor Bilbao slechts deels voldoet aan de voorwaarden.

De kamerprijzen in Bilbao zijn wel aantrekkelijk. De lokale autoriteiten van Bilbao hebben beloofd dat er tijdens het EK 2021 voldoende accommodaties vrij zullen zijn voor voetbalsupporters en groepen van de UEFA. Verder heeft men gegarandeerd dat de kamerprijzen niet hoger zullen liggen dan de normale marktprijs.

Bilbao heeft luxe hotels voor de landenteams aangeboden. Eén van deze hotels voldoet echter niet aan het minimum aantal slaapkamers. De trainingsfaciliteiten zijn goed en zijn kostenloos beschikbaar.


Reageer op 'Accommodaties EK 2021 - teambasissen en kampen in 13 landen en steden'


Meer reacties tonen


Deel 'Accommodaties EK 2021 - teambasissen en kampen in 13 landen en steden'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De EK 2021 accommodaties en hotels zijn verspreid over de 13 organiserende landen en steden. Waar kun je overnachten voor een stedentrip tijdens het EK 2021?