EK 2021 speelsteden - München

München is één van de 12 EK 2021 speelsteden. De stad ligt in Duitsland en het voetbalstadion heet Voetbal Arena München.

München heeft in het verleden al vele sportevenementen georganiseerd en wil met het toernooi het voetbal onder de jeugd promoten.

De politieke en economische omstandigheden in Duitsland zijn erg goed, evenals de Duitse voetbalcompetitie en het nationale elftal. Door het succes van het WK 2006 leeft het voetbal in alle lagen van de organisaties.

Ongeautoriseerde kaartverkoop voor commerciële doeleinden kan bestreden worden in Duitsland. Kaarten kunnen gepersonaliseerd worden, waardoor supporters zich moeten identificeren om toegang te krijgen tot de wedstrijden.

In München worden 3 groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld.

Speelstad München

Advertenties over tabak en roken zijn verboden in Duitsland. De UEFA kan gratis adverteren op aangewezen plaatsen in München.

De Duitse voetbalbond zal zelf de organisatie van de wedstrijden op zich nemen, zodat er geen nieuwe organisaties opgericht hoeven te worden. Wel zullen er diverse stuurgroepen opgericht worden, bestaande uit verschillende belanghebbenden. Vrijwilligers zullen veelvuldig ingezet worden.

München is erg goed bereikbaar vanuit verschillende grote Europese steden. Er is een moderne verbinding tussen München Airport, het stadscentrum en het voetbalstadion. De laatste kilometers in de speelstad kunnen worden afgelegd met de tram en de bus. Ook zijn veel voorzieningen op loopafstand aanwezig. Het aantal parkeerplaatsen is ruim voldoende voor het evenement en de infrastructuur in München behoeft geen extra investeringen.

De capaciteit van München Airport is meer dan voldoende om alle voetbalsupporters te vervoeren. Er zullen uitzonderingen gemaakt worden voor nachtvluchten tijdens wedstrijddagen.

Despeelstad heeft een aantrekkelijke plaats aangewezen als fan zone. München heeft veel ervaring met het organiseren van grote evenementen.

Speelstad München - plattegrond

EK 2021 speelsteden


Reageer op 'EK 2021 München: 3 wedstrijden en kwartfinale in Duitsland'


Meer reacties tonen


Deel 'EK 2021 München: 3 wedstrijden en kwartfinale in Duitsland'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!München is één van de 12 EK 2021 speelsteden. De speelstad ligt in Duitsland en het voetbalstadion heet Voetbal Arena München.