EK 2021 stadions - Dublin Arena

Dublin Arena is één van de 12 EK 2021 stadions. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Dublin. Het stadion in Dublin is een bestaand stadion en heeft een capaciteit van 51.700 zitplaatsen.

EK 2021 stadions - Dublin Arena

In de Dublin Arena worden 3 groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

De Dublin Arena is eigendom van de Football Association of Ireland (FIA) en de Irish Rugby Football Union. New Stadium Limited gebruikt het stadion. Het stadion was in 2011 het toneel van de finale van de Europa League.

Het voetbalstadion heeft een grote capaciteit, maar voldoet slechts deels aan de voorwaarden van de UEFA. Er is bijvoorbeeld onvoldoende parkeergelegenheid dichtbij de Dublin Arena. Wel is er ruimte voor speciale ceremonies en programma's van de UEFA.

De voorwaarden omtrent veiligheid en beveiliging worden wel gehaald. Het stadion heeft de relevantie certificaten en evacuatieplannen, waardoor het stadion binnen 8 minuten helemaal leeg kan zijn. Tevens zijn er voldoende toegangspoorten, waardoor het stadion binnen een uur vol kan zijn.

De controlekamer is centraal gelegen en biedt voldoende ruimte voor politie, brandweer, medisch personeel en beveiligers. De omroepinstallaties en waarschuwingssystemen zijn van goede kwaliteit.

Wat betreft de welvaart van de voetbalfans, biedt de Dublin Arena voldoende toiletten en sanitaire voorzieningen per sector. De eerste hulp is centraal gelegen en de faciliteiten voor gehandicapten voldoen aan de minimumvoorwaarden van de UEFA.

De grootte van het voetbalveld is 105m x 68m, waarmee het voldoet aan de eisen. Ook de grootte en kwaliteit van de kleedkamers voor de landenteams en scheidsrechters zijn ruim voldoende. Daarnaast zijn er kamers voor medisch personeel en doping controles.

De gastvriendelijke voorwaarden van de UEFA worden ook gehaald. Er is in de Dublin Arena ene VIP stand. De VIP-ruimten zijn gescheiden van het normale publiek. Ook biedt het stadion voldoende ruimte voor het ontvangen van zakenrelaties. Er zijn luxe skyboxen aanwezig.

De technische voorwaarden van de UEFA worden maar deels gehaald. Er is bijvoorbeeld onvoldoende back-up stroom. Wel zijn de veldverlichting, grote schermen, geluid- en temperatuur controlesystemen en ICT-installaties van goede kwaliteit.

De grootte en locatie van de uitzendruimte in de Dublin Arena is voldoende, volgens de UEFA. Echter, het mediacentrum moet buiten het stadion gebouwd worden als een tijdelijke installatie. De persconferentieruimte, mixed zone en flash area zijn goed, evenals de indoor tv-studio en de studio's met uitzicht op het voetbalveld.

De ruimte rondom het voetbalstadion is beperkt, maar biedt nog wel ruimte aan accommodaties voor vrijwilligers en stewards. De kantoren van het personeel zijn in het stadion.


Reageer op 'EK 2021 Dublin Arena (Dublin) met 51.700 zitplaatsen'


Meer reacties tonen


Deel 'EK 2021 Dublin Arena (Dublin) met 51.700 zitplaatsen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dublin Arena is één van de 12 EK 2021 stadions met een capaciteit van 51.700 zitplaatsen. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Dublin in Ierland.