Bet365

Mascotte EK 2021 - Skillzy

Skillzy is de mascotte van het EK 2021, geïnspireerd door freestyling, straat- en pannavoetbal. Het is een geheel nieuw concept van de UEFA. Een trailer vol voetbalskills introduceert een nieuw idee voor de officiële mascotte van EURO 2021.

EK 2021 mascotte: Skillzy
EK 2021 mascotte: Skillzy

De nieuwe EK mascotte werd in Amsterdam getoond aan de 55.000 toeschouwers in de Johan Cruijff Arena. Daar werd Skillzy bijgestaan door twee van 's werelds vooraanstaande freestylers Tobias Becs en Liv Cooke.

"Het is een speciale kans om de schoonheid van freestyling, straatvoetbal en pannavoetbal te laten zien aan voetbalfans over de hele wereld," zei Liv. "Tijdens het spelen in het park of op een wereld podium, of het nu voetbal of freestyling is, het gaat allemaal om de kunst van de sport met de bal aan je voet."

EK 2021 mascotte kopen

Koop een replica van de EK 2021 mascotte op Amazon Nederland.

EK 2021 mascotte kopen

 

EK 2021 mascotte: Skillzy

Skillzy - EK 2021 mascotte

Skillzy - EK 2021 mascotte

Nu is het jou beurt

Mensen van de 12 gastlanden worden door de UEFA uitgenodigd om Liv's advies te volgen en hun kunsten te laten zien. Upload een video van je skills die het best passen bij je land, en misschien vertegenwoordig jij je thuisland tijdens het Europees Kampioenschap voetbal!

Liv en Tobias zullen een lijst opstellen, waaruit het publiek een dame en een heer kan kiezen. De 24 winnaars zullen, naast mascotte Skillzy, hun freestyle kunsten mogen vertonen tijdens de voetbalevenementen.

Doe mee via www.euro2021.com/your-move.

Skillzy - EK 2021 mascotte

Your Move - a new type of mascot is coming...

De Europese voetbalbond verlegt de grenzen voor het aankomende voetbalevenement. Met de release van de nieuwe Your Move trailer wil de UEFA de mascotte opnieuw uitvinden, met een knipoog naar freestyle en straatvoetbal.

Fans van het eerste uur zullen niet teleurgesteld worden, want een echte mascotte zal altijd blijven bestaan. De video, vol met tricks van freestylers, straat- en pannavoetballers, wijst naar een spectaculair evenement om de revolutionaire ideeën bekend te maken.

Bekendmaking in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam

Tijdens een live evenement onder de lichten van de Johan Cruijff Arena in Amsterdam is het nieuwe concept rondom de mascotte aan het publiek tentoongesteld. Zondag 24 maart was de eerste grote wedstrijd van de EK kwalificatie tussen Nederland en Duitsland (2-3), waarbij 55.000 toeschouwers Skillzy voor het eerst zullen zien.

De Johan Cruijff Arena is door de UEFA gekozen als eerbetoon aan één van 's werelds meest getalenteerde voetballers ooit. Cruijff heeft de voetbalsport destijds op de kaart gezet.

EK 2021 mascotte - a new type of mascot is coming...

Alle mascottes van alle EK´s

Sinds 1980 zijn er mascottes op de Europees Kampioenschappen. De eerste mascotte was Pinocchio, voor het EK 1980 in Italië. Sinds toen heeft elk toernooi een eigen mascotte. Het EK 2008 en het EK 2012 hadden beide 2 mascottes. De mascottes zijn over het algemeen kinderen, getekend als een cartoon. Ook worden er bij de mascottes vaak andere merchandise gepromoot.

Voor het EK 2021 heeft de organisatie iets unieks en interactiefs bedacht, om de passie van jonge fans voor freestyling en straatvoetbal te omarmen.

Bekijk alle mascottes van alle EK's vanaf 1980.

Veel gestelde vragen (FAQ) over de mascotte

Hoe heet de officiële EK 2021 mascotte?

De officiële EK 2021 mascotte heet Skillzy, en is geïnspireerd door freestyling, straat- en pannavoetbal.

Wat is de EK 2021 mascotte?

De EK 2021 mascotte is een freestyler, straatvoetballer en pannavoetballer. De mascotte kan zelf erg veel trucjes.

Wanneer is de EK 2021 mascotte onthuld?

De EK 2021 mascotte is onthuld in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam, tijdens de wedstrijd Nederland - Duitsland.


Reageer op 'Mascotte EK 2021 - Skillzy is freestyler'


Meer reacties tonen


Deel 'Mascotte EK 2021 - Skillzy is freestyler'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Skillzy is de EK 2021 mascotte, geïnspireerd door freestyling, straat- en pannavoetbal. Tijdens het live event in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam is de mascotte getoond.

BetCity