EK 2021 stadions - Johan Cruijff Arena

Johan Cruijff Arena is één van de 12 EK 2021 stadions. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Amsterdam. Het stadion in Amsterdam is een bestaand stadion en heeft een capaciteit van 53.052 zitplaatsen.

In de Johan Cruijff Arena worden 3 groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

Tickets EK 2021

Koop je tickets voor EK 2021 wedstrijden in Amsterdam bij Viagogo.

Tickets EK 2021 kopen

Hotels EK 2021

Boek je hotel in Amsterdam tijdens het EK 2021 bij Booking.com.

Boek je hotel in Amsterdam

De finale van de Europa League is in 2013 in het stadion gehouden. Stadion Amsterdam CV is de eigenaar en gebruiker van het stadion. De Johan Cruijff Arena biedt voldoende ruimte voor verschillende ceremonies en programma's van de UEFA.

De Johan Cruijff Arena heeft een grote capaciteit, maar voldoet slecht deels aan de voorwaarden van de UEFA. Er zijn namelijk bijvoorbeeld te weinig parkeerplaatsen nabij het stadion.

Het stadion in Amsterdam voldoet aan de vereisten omtrent veiligheid en beveiliging. De Johan Cruijff Arena heeft alle benodigde certificaten en evacuatieplannen. Binnen 8 minuten kan het stadion geheel leeg zijn. De controleruimte is centraal geelgen en biedt voldoende plaats voor politie, brandweer, medisch personeel en beveiligers. Het aantal toegangspoorten is ruim voldoende, zodat het stadion binnen 1 uur vol kan zijn.

Het welzijn van bezoekers van de Johan Cruijff Arena is niet voldoende, volgens de UEFA. Het stadion biedt voldoende toiletten en sanitaire voorzieningen per sector. De eerste hulp is centraal gelegen, maar de faciliteiten voor gehandicapten zijn veel te laag.

EK 2021 stadions - Johan Cruijff Arena

De grootte van het voetbalveld is 105m x 68m, waarmee voldaan wordt aan de voorwaarden van de UEFA. Ook voldoet de Johan Cruijff Arena aan de voorwaarden omtrent de grootte en kwaliteit van de kleedkamers van de landenteams en scheidsrechters. Ook de medische ruimte en doping controleruimte zijn als voldoende beoordeeld.

De Johan Cruijff Arena voldoet ook aan de voorwaarden voor de ontvangst van gasten. De VIP-ruimten zijn goed gelegen en gescheiden van de overige voetbalfans. In het stadion zijn veel ruimten voor zakenmensen en andere groepen van de UEFA. Het aantal skyboxen is net voldoende, maar toch zullen er tijdelijke faciliteiten buiten het stadion gebouwd worden.

De veldverlichting, grote schermen, geluid en temperatuurcontrole zijn van voldoende kwaliteit, evenals andere ICT-installaties.

De mediaruimte voldoet aan de door de UEFA gestelde eisen. Deze ruimte is groot genoeg en centraal gelegen. Ook zijn er persruimten, een mixed zone en een flash area. Ook de indoor tv-studio en studio's met zicht op het veld zijn als voldoende beoordeeld.

Verbouwing Johan Cruijff Arena voor het EK 2021

EK 2021 Johan Cruijff Arena verbouwing

Het is de bedoeling dat richting de zomer van 2016 wordt gestart met de eerste fase van de werkzaamheden. Het is een flink project en er komt veel bij kijken. “De oostkant van de Arena willen we op tijd klaar hebben voor de start van seizoen 2017/2018,” meldt directeur Henk Markerink.

De Johan Cruijff Arena kan pas met de bouw beginnen als het over de juiste vergunning beschikt. Er is bij de gemeente een officiële aanvraag ingediend voor een bouwvergunning. De aanvraag bevat de volledige bouwkundige uitwerking van het finale ontwerp. En daar wordt het interessant!

We kunnen nu precies zien welke metamorfose de Johan Cruijff Arena te wachten staat, hoe dat gaat gebeuren en wat het resultaat wordt. Het leuke is dat nieuwe impressies beschikbaar zijn, zodat we goed kunnen bekijken hoe bijvoorbeeld de nieuwe omloop van de tweede ring eruit komt te zien.

“We realiseren een ontzettende verbetering voor mensen op de tweede ring,” vervolgt Markerink. “Er komt meer ruimte, waardoor er in de toekomst veel minder gedrang is als je een hapje of een drankje gaat halen. De buitenkant van de Arena krijgt een meer hedendaagse look. Het aanzien van het stadion gaat opnieuw vooruit.”

Wat verder opvalt: als je de impressies aan de noordzijde van de Johan Cruijff Arena bekijkt, zijn er twee nieuwe gebouwen getekend. Er is ruimte gereserveerd voor 'toekomstige plintbebouwing'. Hoe zit dat? Er zijn nog twee kavels beschikbaar. Met die kavels staat inderdaad iets te gebeuren, bevestigt Markerink.

Het is de bedoeling dat er in de hoek van de fly-over kantoorruimte komt, met hieronder een veel fraaiere locatie voor de stadionkassa's. Ook langs het spoor is een kavel beschikbaar. De plannen hiervoor zijn nog pril en hebben niets met Ajax en het EK 2021 te maken.

EK 2021 Johan Cruijff Arena verbouwing

EK 2021 Johan Cruijff Arena verbouwing


Reageer op 'EK 2021 Amsterdam Arena (Amsterdam) met 53.052 zitplaatsen'


Meer reacties tonen


Deel 'EK 2021 Amsterdam Arena (Amsterdam) met 53.052 zitplaatsen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Amsterdam Arena is één van de 12 EK 2021 stadions met een capaciteit van 53.052 zitplaatsen. Het voetbalstadion ligt in de speelstad Amsterdam in Nederland.