EK wedtips in de kwartfinales

Na een intensieve reeks van groepsfase wedstrijden en een paar dagen rust, hebben we inmiddels ook de achtste finales achter ons liggen. Een reeks van vier dagen met dagelijks twee wedstrijden en het was een spektakel om te zien, want er zaten een paar wedstrijden tussen waar nog lang over nagepraat zal worden. Nu deze fase voorbij is blikken we samen met Wedden op Sport terug op de tweede ronde, maar ook kijken we naar de volgende twee fases en dat is natuurlijk de kwart- en halve finales, die de komende dagen gespeeld zullen worden.

Hoewel de wedstrijden afnemen en de finale in zicht begint te komen, staan de beste acht landen eerst nog tegenover elkaar de komende dagen. Dat belooft een waar spektakel te worden. Nederland mag dan uitgeschakeld zijn, maar dat maakt het toernooi niet minder boeiend om te volgen. En als je er nog steeds helemaal in zit, waarom dan niet ook even meedoen met een leuke sportweddenschap? Bij Wedden op Sport vind je tijdens dit toernooi dagelijkse wedtips die je goed op weg helpen!

Nederland nam vroegtijdig afscheid

Na een schitterende groepsfase waarin Nederland met een zekere overtuiging alle wedstrijden won, kwamen ze tegenover het relatief laag geclassificeerde Tsjechië te staan. Dit land ging als slechtste nummer drie door naar de achtste finales, wat op papier een makkie zou betekenen. We weten allemaal dat het Nederlandse elftal niet het elftal van weleer is, maar eerlijk is eerlijk: wie had deze ‘wanprestatie’ aan zien komen?

Nederland had gewoon van Tsjechië moeten winnen daar waar het avontuur er voor de Tsjechen vrij onverwachts nog niet op zit. We zien het zo: Nederland heeft verdiend verloren, Tsjechië heeft onverdiend gewonnen, want hun partij was ook niet geweldig. Goed, genoeg over Nederland, want er waren een stuk meer spraakmakende wedstrijden. De hoogtepunten waren absoluut Kroatië tegen Spanje en Frankrijk tegen Zwitserland.

Zwitserland is door!

De Kroaten streden dapper en kwamen zelfs op voorsprong door een blunder van de Spaanse doelman. Het werd nadien nog een enerverende wedstrijd, die in het voordeel van de Spanjaarden beslist werd. Een nog mooier sprookje was de wedstrijd tussen Frankrijk en Zwitserland. De laatstgenoemde stelt op voetballend vermogen weinig voor, maar ze wisten hun achterstand in de laatste minuten om te buigen naar een gelijkspel.

De Zwitsers overleefden de verlenging en in de penaltyreeks was het sterspeler Kylian Mbappé die gestopt werd door de keeper, waarna de Zwitsers uitzinnig van vreugde hun overwinning vierden. Het meest kenmerkende van deze wedstrijd is misschien nog wel de fan die viral ging. Een half minuut voor het einde van de officiële speeltijd dacht hij dat het voorbij was, een minuut later schreeuwde hij het uit. Bekijk de beelden hier.

EK wedtips in de kwartfinales

Poule des doods… is de poule des doods

Voorafgaand aan het EK werd de zogeheten poule des doods met daarin Frankrijk, Portugal, Duitsland en Hongarije uitgebreid besproken. Uitgerekend Hongarije zat in de poule met de grootmachten als het op het voetbal aankomt en niet geheel verrassend konden zij – ondanks hun dappere optreden – na deze fase naar huis. De andere drie landen zouden het wel overleven en dat deden ze ook.

Lang hebben ze echter niet kunnen genieten, want de poule des doods was vooral in de achtste finale dodelijk. Hoewel het weinig met elkaar te maken heeft, is het wel opvallend dat juist de landen uit die poule allemaal zijn uitgeschakeld. Frankrijk verloor zoals al aangehaald van Zwitserland. Hongarije lag er na de poulefase al uit en Portugal moest het afleggen tegen de Belgen. Ook het gevreesde Duitse elftal is naar huis, want de Engelsen rekenden eindelijk met die Mannschaft af.

Spannend speelschema

En zo zie je maar weer, een toernooi als het EK is onvoorspelbaar in alle facetten. Met nog ruim een week te gaan kan het alle kanten op en we zullen getrakteerd worden op prachtige kwartfinales. Sommige van deze wedstrijden zijn op voorhand vrij goed in te schatten, want de paar kleine voetballanden krijgen het nu echt lastig. Dat sluit verrassende en mooie partijen zeker niet uit, dus kijk snel verder naar wat er nog aan zit te komen.

Vrijdag 2 juli
Zwitserland – Spanje (18.00 uur)
België – Italië (21.00 uur)

Zaterdag 3 juli
Tsjechië – Denemarken (18.00 uur)
Oekraïne – Engeland (21.00 uur)

Wat gaat het worden? Voor welk land duim je? Het gaan absoluut spannende wedstrijden worden en voor elk land valt wat te zeggen. Zo is het de Denen gegund na hun moeilijke start vanwege Eriksen. De Oekraïners is het ook gegund, gezien ze zover gekomen zijn. Maar tegelijkertijd hebben we natuurlijk nog de Italianen die een record hebben gezet in ongeslagen wedstrijden. Het ligt helemaal open en dat maakt een toernooi als dit zo mooi!

Maak het nog wat leuker!

Het gaat een spannende reeks van wedstrijden worden en voor de voetballiefhebber is dit een van de mooiste fases in het toernooi. Nu Nederland niet meer meedoet is de spanning wellicht wat gezakt, maar weet dat je dit kan boosten en dat je er zelfs nog wat aan kan overhouden. Zo kun je meedoen met weddenschappen op wedstrijden en hierbij is het advies om wedtips te volgen. In dit artikel kan je daar meer over vinden.

Wedden op Sport publiceert dagelijks wedtips en dat gebaseerd op onderlinge duels, de fitheid van de ploeg, de algemene kansen bij de bookmakers en natuurlijk het presteren tot zover. Met dit soort tips krijg je een onderbouwde reden om op een bepaalde ploeg in te zetten. Weet dat van de 32 tips tot zover 23 tips ook goed voorspeld zijn, wat een succesratio van 72% is.

Tips waar je wat aan hebt en waarmee je het resterende deel van het toernooi alsnog met spanning kan beleven. Doe je ook mee? Een klein gokje wagen is niet alleen leuk, het kan je ook een mooi zakcentje opleveren. Naast gewone weddenschappen kun je trouwens ook meedoen met live wedden, meer daarover kan je hier vinden.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 05-07-2021 16:46 | Bijgewerkt op: 05-07-2021 16:46 | Auteur: Patrick


Reageer op 'EK wedtips in de kwartfinales'


Meer reacties tonen


Deel 'EK wedtips in de kwartfinales'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Wedden op het EK voetbal! Dit doe je met EK wedtips op weg naar de aanstaande finale. Het toernooi bereikt bijna de climax met nog een paar spannende potten.