Amsterdam wil het 5G netwerk aanbieden tijdens het EK 2020

Speelstad Amsterdam wil 5G aanbieden tijdens het EK 2020. Tijdens het voetbaltoernooi zullen veel voetbalfans in en rondom de Amsterdam Arena gebruik kunnen maken van het supersnelle mobiele netwerk. 

De ambtenaar die zich bezig houdt met technologische innovatie in Amsterdam, Ger Baron, heeft dat vandaag op de smartphonebeurs in Barcelona gezegd. Ook Andrus Ansip van de Europese Commissie is daar vanwege het 5G netwerk.

Amsterdam kan zelf geen mobiel netwerk aanleggen, maar wel voorzieningen treffen die het supersnelle netwerk aankunnen. Baron denkt onder andere aan auto's met 5G-verbinding, maar ook aan virtual reality brillen waardoor voetbalwedstrijden van het EK 2020 live te kijken zijn.

Het 5G-netwerk bestaat op dit moment echter nog niet. Op de smartphonebeurs in Barcelona komen diverse ondernemingen met berichten rondom het nieuwe netwerk en in de toekomst wordt 5G mogelijk de standaard. Telecomprovicers en telefoonproducenten zullen nieuwe producten gaan ontwikkelen rondom de snelle verbinding.

Hierdoor is het nog niet precies duidelijk wat 5G voor invloed heeft op het EK 2020 in Amsterdam. Het zou dus zo maar kunnen dat van de ambitieuze plannen niets terecht komt. De Europese Commissie is ervan overtuigd dat de voetbalfans in 2020 gebruik kunnen maken van 5G. Ook Huawei en KPN zijn bij de plannen betrokken. 

De Europese speelsteden voor het EK 2020 willen met het aanbieden van 5G eerder zijn dan Japan. Daar worden namelijk in 2020 de Olympische Zomerspelen gehouden.

In Amsterdam zullen 3 groepswedstrijden en een achtste finale worden gespeeld. Op het officiële EK 2020 logo van Amsterdam staat de Magere Brug over de Amstel.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 02-03-2017 19:00 | Bijgewerkt op: 02-03-2017 19:00 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Amsterdam wil het 5G netwerk aanbieden tijdens het EK 2020'


Meer reacties tonen


Deel 'Amsterdam wil het 5G netwerk aanbieden tijdens het EK 2020'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Speelstad Amsterdam wil het 5G-netwerk aanbieden tijdens het EK 2020. Voetbalfans kunnen hierdoor via virtual reality brillen de wedstrijden live kijken.