Op het EK 2020 logo van Amsterdam staat de Magere Brug over de Amstel

Amsterdam zal de Nederlandse voetbalschool toevoegen aan het Europees Kampioenschap voetbal in 2020. De KNVB en voorzitter Michael van Praag hebben het EK logo van Amsterdam onthuld afgelopen vrijdag.

Op het EK 2020 logo van Amsterdam staat de Magere Brug over de Amstel

De ceremonie omtrent het EK 2020 logo van Amsterdam volgt op de onthulling van het logo van Bilbao gisteren en Brussel eergisteren. Het EK voetbal wordt vanwege het 60-jarig bestaan van het toernooi in 13 landen door heel Europa gespeeld.

Volgens Van Praag wordt het EK 'gezellig'. Duizenden voetbalfans zullen Amsterdam bezoeken in 2020 en zullen de gezelligheid van de pleinen en café's meemaken. "Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden", zei Van Praag in het Amsterdamse Hermitage museum. Ook burgemeester Eberhard van der Laan was aanwezig bij de presentatie van het logo.

De aanwezigen bekeken een korte film over hetgeen de voetbalfans in 2020 kunnen verwachten van speelstad Amsterdam. "Het is erg mooi dat EURO 2020 naar Amsterdam komt, naar een stad die legenden als Johan Cruijff en Ajax heeft voortgebracht", aldus UEFA voorzitter Aleksander Ceferin.

De Amsterdam Arena zal drie groepswedstrijden en een achtste finale in 2020 organiseren. Het indrukwekkende stadion uit 1996 ondergaat een ingrijpende makeover richting het EK voetbal.

Elke speelstad heeft een eigen logo met een brug als symbool voor verbondenheid. Op het EK 2020 logo van Amsterdam staat de Magere Brug. Voetbal is als het ware een brug tussen geografische en sociale gebieden.

"Het feit dat EURO 2020 naar Amsterdam komt is een eer voor de burgers die er wonen en voor de supporters die er gaan komen. Voetbal gaat over mensen. Een Europees Kampioenschap voetbal is niet mogelijk zonder mensen. Dit geldt voor meer Europese steden, maar zeker voor speelstad Amsterdam.

Het Nederlands Elftal won in 1988 het EK voetbal, waarna een rondvaart volgde onder de bruggen van Amsterdam door. Keeper van destijds, Hans van Breukelen, hoop dat de stad eenzelfde sfeer in 2020 mee mag maken, maar eerst moet Oranje zich weten te kwalificeren voor het toernooi.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 19-12-2016 15:00 | Bijgewerkt op: 19-12-2016 15:00 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Op het EK 2020 logo van Amsterdam staat de Magere Brug over de Amstel'


Meer reacties tonen


Deel 'Op het EK 2020 logo van Amsterdam staat de Magere Brug over de Amstel'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Op het EK 2020 logo van Amsterdam staat de Magere Brug dat spant over de Amstel. De brug staat voor verbondenheid tussen landen en voetbalfans uit heel Europa.