Zo bereid jij je voor op het EK 2024 in Duitsland

Het Europese kampioenschap voetbal, beter bekend als het EK, is een groot evenement dat elke vier jaar duizenden fans uit heel Europa samenbrengt. Het EK 2024 wordt gehouden in Duitsland, een land dat bekendstaat om zijn passie voor voetbal en indrukwekkende stadions. Het is daarom voor veel Nederlanders dan ook de uitgelezen mogelijkheid om een of meerdere wedstrijden te bezoeken. Omdat niet iedereen deze mogelijkheid heeft, zal het overgrote deel waarschijnlijk alleen of met vrienden thuis voor de buis gaan kijken. Om ervoor te zorgen dat jij je zo goed mogelijk voor kunt bereiden wanneer je bij het selecte gezelschap gaat dat afreist naar onze oosterburen hoort, hebben wij een aantal tips voor je.

Plan je reis

Duitsland klinkt niet zo ver weg, maar de afstand van bijvoorbeeld Groningen naar München, dat in het zuiden van Duitsland ligt, is ruim 900 kilometer en laat daar nu net het stadion van Bayern staan, de grootste club uit Duitsland. Het is daarom dus ook belangrijk dat je je reis goed plant en bij voorkeur al wat hotels of andere accommodaties vastlegt. Naarmate het EK zal naderen, is de kans dat alles flink duurder wordt, natuurlijk alleen maar groter. Daarbij komt ook dat er ook ontzettend veel supporters zullen zijn zonder kaartjes voor de wedstrijden, maar vooral de sfeer willen proeven en buiten live op grote schermen willen kunnen kijken.

Weet welke teams er spelen

Wanneer je gek bent op voetbal, dan is de kans groot dat je weet welke teams er nog volop in de race zijn voor een EK tickets. Belangrijk is dus wel dat je dit ook daadwerkelijk weet. Stel dat je kaartjes koopt voor de kwartfinales, maar je hebt nog geen idee of jouw land kans maakt hier te staan, dan kan dit enorm vervelend zijn. Daarbij komt ook, dat wanneer je wilt wedden op voetbal met sportytrader, het handig is dat je weet welke spelers er wel of niet meespelen. Zo is het een heel verschil of Frankrijk aan de aftrap verschijnt met of zonder Kylian Mbappé.

Houd rekening met het weer

Afhankelijk van waar je in Duitsland zit, kan het net als in Nederland soms flink wisselvallig zijn. Zo kan het heel goed zijn dat het in het noorden 15 graden is en regent, terwijl in het zuiden de zon schijnt. Het is daarom dus ook verstandig om hier rekening mee te houden en goed te kijken naar wat je allemaal meeneemt aan kleding. Vooral handig is om te kiezen voor laagjes, zodat je wanneer je het warm hebt gemakkelijk iets uit kunt trekken en wanneer je het koud hebt, een lekker warm vest aan kunt trekken. Nu hopen we natuurlijk wel dat het lekker warm is, aangezien het EK in de zomer wordt afgewerkt.

Blijf op de hoogte

Tijdens het EK wil je natuurlijk helemaal niets missen. Ons advies is daarom dus ook om een app op je telefoon te downloaden, waarmee je alle laatste nieuws kunt volgen. Zo weet je precies wat de rest van de landen heeft gemaakt en of er eventueel nog blessures zijn die van invloed kunnen zijn op de landen waar jouw eigen land tegen speelt. Door goed voorbereid op pad te gaan, zul je je volledig kunnen focussen op de wedstrijd en hoef je je over alle randzaken dus ook geen zorgen meer te maken.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 01-11-2023 15:16 | Bijgewerkt op: 01-11-2023 15:16 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Zo bereid jij je voor op het EK 2024 in Duitsland'


Meer reacties tonen


Deel 'Zo bereid jij je voor op het EK 2024 in Duitsland'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het Europese kampioenschap voetbal, beter bekend als het EK, is een groot evenement dat elke vier jaar duizenden fans uit heel Europa samenbrengt.