Waarom Oranjefans blij zijn met de uitschakeling van Roemenie

Roemenië heeft zich niet gekwalificeerd voor het EK 2020, en dat is goed nieuws voor Nederland en de fans!

In poule F blijven de Roemenen achter op Spanje en Zweden, waardoor men is uitgeschakeld voor deelname aan het hoofdtoernooi. Alhoewel Oranje in een andere poule zit, is dit toch van invloed op de wedstrijden van het Nederlands Elftal tijdens het Europees Kampioenschap volgend jaar.

Bij de loting voor het toernooi wordt namelijk rekening gehouden met de geografische afstanden tussen de speelsteden in Europa. Amsterdam en Boekarest zijn op basis van deze studie aangewezen als speelsteden van poule C in 2020.

Door deze indeling was Nederland, bij kwalificatie, verzekerd van minimaal twee thuiswedstrijden in de Johan Cruijff Arena. Ook Roemenië zou sowieso twee duels thuis spelen, mits het land zich kwalificeerde. Bij een eventueel onderling duel werd het thuisspelende land geloot.

Nu Roemenië kwalificatie is misgelopen, speelt het Nederlands Elftal alle drie groepswedstrijden van het EK voetbal thuis in Amsterdam. Dit is dus goed nieuws voor de Nederlandse voetbalfans die Oranje naar het kampioenschap willen juichen.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 16-11-2019 14:00 | Bijgewerkt op: 16-11-2019 14:00 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Waarom Oranjefans blij zijn met de uitschakeling van Roemenie'


Meer reacties tonen


Deel 'Waarom Oranjefans blij zijn met de uitschakeling van Roemenie'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Waarom mogen Oranjefans blij zijn met de uitschakeling van Roemenië? Nederland speelt nu alle drie groepswedstrijden in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.