Uitzendrechten van het EK voetbal in 2020 zijn toegewezen aan de NOS

De uitzendrechten van het EK voetbal in 2020 zijn vandaag toegewezen aan de NOS. Vandaag heeft de NOS bekend gemaakt dat zij het Europees Kampioenschap voetbal via diverse media mogen uitzenden. Dat betekent dat iedere voetballiefhebber de wedstrijden via radio, tv én internet via de publieke omroep kunnen bekijken. 

Het EK 2020 heeft een unieke opzet, want het voetbaltoernooi vindt plaats in maar liefst 13 Europese landen, waaronder Nederland. Deze opzet is gekozen vanwege heb 60-jarig bestaan van het EK voetbal.

De EK-wedstrijden in Nederland zullen gespeeld gaan worden in de Amsterdam Arena. Amsterdam is dus 1 van de 13 speelsteden van het EK 2020 en mag vier wedstrijden organiseren. Als het Nederlands Elftal zich weet te plaatsen voor dit toernooi, zal Oranje ten minste 2 groepswedstrijden thuis spelen.

In het verleden had de NOS uitzendrechten voor (bijna) alle sporten, maar tegenwoordig moet men keuzes maken. De belangsijkste sporten zullen nog wel worden uitgezonden, waaronder de Olympische Spelen, het Wereld Kampioenschap voetbal en dus ook het Europees Kampioenschap voetbal in 2020. "Evenementen als het EK helpen de publieke omroep een verbindende kracht in de samenleving te zijn", aldus NOS-directeur Jan de Jong.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 23-12-2016 14:00 | Bijgewerkt op: 23-12-2016 14:00 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Uitzendrechten van het EK voetbal in 2020 zijn toegewezen aan de NOS'


Meer reacties tonen


Deel 'Uitzendrechten van het EK voetbal in 2020 zijn toegewezen aan de NOS'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Uitzendrechten van het EK voetbal in 2020 zijn toegewezen aan de NOS. De EK wedstrijden kun je live kijken via tv en internet bij de NOS.