UEFA onderzoekt mogelijkheid om EK 2020 in december te spelen

Vanwege het Coronavirus onderzoekt de UEFA de mogelijkheid om het EK 2020 in december te spelen. De kans dat het toernooi deze zomer wordt afgewerkt is door de verspreiding van het virus niet heel groot meer.

Afgelaste wedstrijden komende zomer inhalen

Nagenoeg alle Europese en nationale competities worden op dit moment uitgesteld om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Al deze wedstrijden zullen op een later moment ingehaald moeten worden. Volgens de UEFA zal dit uitloop van de competities betekenen, waardoor de voorbereiding op het Europees Kampioenschap te kort wordt.

EURO 2020 een jaar opschuiven

Eerder werd al geopperd om EURO 2020 in het jaar 2021 te gaan organiseren. In dat geval zal de UEFA in discussie moeten met de FIFA, want ook het WK voor clubs. Ook heeft de UEFA zelft andere toernooien gepland in de zomer van 2021; het EK voor vrouwen en de finale van de Nations League.

EURO 2020 in december spelen

Nu onderzoekt de Europese voetbalbond dus de mogelijkheid om het EK voetbal in december van dit jaar af te werken. Hierdoor hoeft er minder geschoven te worden met andere competities. Ook kunnen de spelers vast wennen aan het feit dat het eerstvolgende grote toernooi, het WK 2022 in Qatar, ook in de wintermaanden gespeeld gaat worden.

Dinsdag 17 maart overlegt de UEFA met alle betrokkenen.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 15-03-2020 10:00 | Bijgewerkt op: 15-03-2020 10:00 | Auteur: Patrick


Reageer op 'UEFA onderzoekt mogelijkheid om EK 2020 in december te spelen'


Meer reacties tonen


Deel 'UEFA onderzoekt mogelijkheid om EK 2020 in december te spelen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Vanwege het Coronavirus onderzoekt de UEFA de mogelijkheid om het EK 2020 in december te spelen. Komende zomer worden de afgelaste wedstrijden ingehaald.