Sint-Petersburg onthult het EK 2020 logo met de Palace Brug

Speelstad Sint-Petersburg heeft het EK 2020 logo onthuld. Als de wieg van het Russische voetbal is de stad er trots op dat het vier wedstrijden van het EK voetbal mag organiseren. 

Sint Petersburg onthult het EK 2020 logo met de Palace Brug

Het EK logo is onthuld op de dag dat de Russische voetbalbond RFS zijn 105-jarig bestaan vierde. UEFA voorzitter Aleksander Deferin vergezelde de gouveneur Georgi Poltavchenko en diverse lokale ambtenaren bij de ceremonie van afgelopen donderdag 19 januari in het historische First Cadet Corps Manege gebouw.

Sint-Petersburg is één van de 13 speelsteden van het Europees Kampioenschap in 2020. In het stadion met 67.800 zitplaatsen worden drie groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld. 

Ceferin ziet erg uit naar het EK voetbal wat dus over drie jaren gehouden gaat worden. Het Europees Kampioenschap voetbal bestaat in 2020 maar liefst 60 jaar, waardoor dit volgens hem een speciaal toernooi gaat worden.

Vanwege het jubilieum wordt het voetbaltoernooi dat jaar door heel Europa gehouden, van noord tot zuid en van het westen tot het oosten. Het EK 2020 wordt één groot voetbalfeest waarin vriendschap centraal staat. Sint-Petersburg zal zeker bijdragen aan deze feestvreugde.

Elke speelstad heeft een eigen logo met daarop een brug uit de betreffende stad. De brug staat voor de verbondenheid dat voetbal brengt tussen de geografische en sociale gebieden in Europa. Het verbindt de voetbalfans uit heel het continent.

Op het logo van Sint-Petersburg staat de iconische Palace Brug afgebeeld. 

"Sint-Petersburg is de geboortestad van het Russische voetbal," zei Vitaly Mutko van de Russische voetbalbond. "De eerste amateurclubs waren hier te vinden. Ik kijk erg uit naar het voetbalfestival in 2020."

Gouveneur Georgi Poltavchenko voegde toe: "Sint-Petersburg is trots dat het het EK 2020 mag organiseren en dat het een voetbalstad genoemd wordt. Onze stad leeft en ademt voetbal. We bereiden onze infrastructuur voor, zodat we een goede gastheer kunnen zijn."

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 21-01-2017 10:00 | Bijgewerkt op: 21-01-2017 10:00 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Sint-Petersburg onthult het EK 2020 logo met de Palace Brug'


Meer reacties tonen


Deel 'Sint-Petersburg onthult het EK 2020 logo met de Palace Brug'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Speelstad Sint-Petersburg heeft het EK 2020 logo onthuld, waarop de iconische Palace Brug staat afgebeeld. De brug staat voor verbondenheid tussen voetbalfans.