Scheidsrechters aangewezen om het EK 2021 te fluiten

18 scheidsrechters zijn geselecteerd om de wedstrijden van het EK 2021 te leiden. Onder de leidsmannen zijn de Nederlanders Bjorn Kuipes en Danny Makkelie.

De 18 scheidsrechters gaan 51 wedstrijden fluiten op EURO 2020. Zij worden geassisteerd door hun eigen grensrechters, een vierde man, een reserve scheids en vier videoscheidsrechters.

Bekijk de lijst met alle scheidsrechters van het EK 2021.

Nederlandse grensrechters en VAR's

Bjorn Kuipers wordt bijgestaan door Sander van Boekel en Erwin Zeinstra. Danny Makkelie wordt geassisteerd door Hessel Steegstra en Jan de Vries.

Als Nederlandse VAR's zullen Kevin Blom en Pol van Boekel actief zijn. 

Vrouwelijke vierde official

Voor de eerste keer in de geschiedenis van het Europees Kampioenschap voetbal zal een vrouwelijke scheidsrechter aanwezig zijn. Stéphanie Frappart (Frankrijk) heeft al meerdere wedstrijden onder de vlag van de UEFA gefloten en voldoende ervaring met het mannenvoetbal. Frappart zal optreden als vierde official.

Voorbereiding van EK-scheidsrechters

De voorbereiding van de EK-scheidsrechters zal bestaan uit een cursus voor alle leidsmannen in Turkije van 10 tot 13 mei.

Vanaf 7 juni tot en met de kwartfinale zullen alle scheidsrechters verblijven in Istanbul. Voor de halve finales en de finale zullen ze verhuizen naar Londen.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 21-04-2021 21:00 | Bijgewerkt op: 21-04-2021 21:00 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Scheidsrechters aangewezen om het EK 2021 te fluiten'


Meer reacties tonen


Deel 'Scheidsrechters aangewezen om het EK 2021 te fluiten'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De UEFA heeft 18 scheidsrechters aangewezen om de EK-wedstrijden te leiden. Nederlanders Kuipers en Makkelie zijn ook geselecteerd om te fluiten.