Openingswedstrijd in Rome en niet in Amsterdam

De openingswedstrijd van het EK 2020 is in Rome. Dat heeft de UEFA donderdag 7 december 2017 bepaald. Daarmee is de Italiaanse hoofdstad verkozen boven Amsterdam.

Openingswedstrijd EURO 2020 is in Rome en niet in Amsterdam

De aftrap van de jubileumeditie van EURO 2020 is in het Stadio Olimpico in Rome. Het was al enige tijd bekend dat de halve finales en de finale worden gespeeld op Wembley in Engeland.

Ondanks dat Amsterdam niet de openingswedstrijd mag organiseren, is de hoofdstad wel aangewezen voor drie groepswedstrijden en een achtste finale.

Vanwege het 60-jarig bestaan van de UEFA wordt het Europees Kampioenschap in 2020 door heel Europa gespeeld. Er zijn 13 landen en steden aangewezen om als gastheer te dienen tijdens het toernooi.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 07-12-2017 17:00 | Bijgewerkt op: 07-12-2017 17:00 | Auteur: Patrick


Deel 'Openingswedstrijd van het EK 2020 is in Rome en niet in Amsterdam'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

De openingswedstrijd van het EK 2020 is in Rome. Daarmee is de Italiaanse hoofdstad verkozen boven Amsterdam.


Steun deze gratis website over het EK 2021

Waardeer je de informatie op deze website? Wil je dat deze en toekomstige sites over grote voetbaltoernooien gratis blijven? Ik, Patrick, ben een gewone burger die dit allemaal vrijwillig doet en kan daarom jouw hulp van harte gebruiken door:

  • het delen van pagina's en nieuws op je social media-accounts.
  • de social media-pagina's van deze website te liken en volgen.

Alvast heel erg bedankt! Laten we met z'n allen het Nederlands Elftal of de Rode Duivels steunen richting het Europees Kampioenschap 2021!