Nederland ontvangt 2 miljoen euro voor het EK 2020

Amsterdam en de KNVB ontvangen €2 miljoen subsidie voor het Europees Kampioenschap 2020. De overheid doet daar nog eens een half miljoen bij op ten behoeve van het amateurvoetbal in Nederland.

Nederland krijgt €2 miljoen voor Europees Kampioenschap 2020

Het EK 2020 wordt in 12 Europese landen gespeeld, waaronder Nederland. Hiervoor ontvangt de speelstad een forse subsidie van de UEFA om de voetbalsport te promoten, waarna de minister besloten heeft om daar nog eens een mooi bedrag bij te leggen. 

"Nederland gaat met het EK voetbal een geweldig evenement organiseren", zei minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport. Hij vindt het geweldig dat de voetbalfans de internationale sterren van dichtbij zullen zien in de hoofdstad. Ook is hij tevreden over de afspraken over het vrouwen- en amateur voetbal in Nederland. 

Indien Oranje zich weet te kwalificeren voor het EK 2020, dan worden minstens 2 van de 3 groepswedstrijden thuis afgewerkt. 20 landen zullen zich plaatsen via de normale kwalificatieronde en 4 landen kwalificeren zich via de nieuwe Nations League.

In de Amsterdam Arena worden drie groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld. Speciaal voor het voetbaltoernooi wordt het stadion verbouwd.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 19-12-2017 20:30 | Bijgewerkt op: 19-12-2017 20:30 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Nederland ontvangt 2 miljoen euro voor het EK 2020'


Meer reacties tonen


Deel 'Nederland ontvangt 2 miljoen euro voor het EK 2020'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Amsterdam en de KNVB ontvangen €2 miljoen subsidie voor het Europees Kampioenschap 2020. Ook het amateurvoetbal krijgt een half miljoen van de overheid.