Nederland mogelijk groepshoofd bij kwalificatie loting

Het Nederlands Elftal is mogelijk groepshoofd bij de loting voor de EK kwalificatie. Hierdoor hoeft Nederland niet in een poule te spelen tegen de toplanden. De loting is op zondag 2 december in Dublin.

De stand in de nieuwe Nations League is namelijk bepalend voor de potindeling tijdens de loting. En door het goede resultaat tegen Duitsland (3-0) behoort Nederland tot de beste 10 landen van Europa. 

League A van de nieuwe voetbalcompetitie bestaat uit 4 poules van 3 landen, dus 12 landen in totaal. De beste 10 landen worden in pot 1 geplaatst en ontlopen elkaar tijdens de EK kwalificatie wedstrijden. 

Ranglijst League A

De huidige ranglijst in League A is:

 1. Frankrijk
 2. Spanje 
 3. België
 4. Zwitserland
 5. Portugal
 6. Engeland
 7. Italië
 8. Nederland
 9. Polen
 10. Duitsland
 11. Kroatië
 12. IJsland

Nederland heeft nog maar 2 van de 4 wedstrijden gespeeld, evenals België, Portugal en Kroatië. De overige landen hebben allen al 3 duels gevoetbald. De kans is dus groot dat het Nederlands Elftal bij de beste 10 landen blijft en groepshoofd is tijdens de loting.

EK kwalificatie 2020

De EK kwalificatie poules bestaan uit 5 poules van 5 landen en 5 poules van 6 landen, dus 55 Europese landen in totaal. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor het Europees Kampioenschap voetbal in 2020.

Als Oranje niet degradeert uit League A, is het zeer waarschijnlijk ook weer groepshoofd tijdens de volgende EK kwalificatieronde richting EURO 2024

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 20-10-2018 09:00 | Bijgewerkt op: 20-10-2018 09:00 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Nederland mogelijk groepshoofd bij kwalificatie loting'


Meer reacties tonen


Deel 'Nederland mogelijk groepshoofd bij kwalificatie loting'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het Nederlands Elftal is mogelijk groepshoofd bij de loting voor de EK kwalificatie en ontloopt toplanden. De loting is op zondag 2 december in Dublin.