Munchen heeft het EK 2020 logo van de speelstad onthuld

München heeft het EK 2020 logo van de stad onthuld op donderdag 27 oktober. Dit logo representeerd alles waar de stad München voor staat, aldus Karl-Heinz Rummenigge. Het kleine, gezellige Olympisch Park was de lokatie voor de ceremonie, waar Reinhard Grindel van de Duitse voetbalbond sprak over een geweldige speelstad voor een uitzonderlijk Europees Kampioenschap voetbal.

Munchen heeft het EK 2020 logo van de speelstad onthuld

München is één van de 13 speelsteden voor het EK voetbal en de Fussball Arena München is het stadion voor drie groepswedstrijden en een kwartfinale. De speelstad voegt zich met de onthulling in het rijtje van Londen, Rome, Baku, Boekarest en Glasgow. Steden die binnenkort hun logo presenteren zijn Amsterdam, Bilbao, Brussel, Boedapest, Kopenhagen, Dublin en Sint-Petersburg.

UEFA voorzitter Aleksander Ceferin kijkt erg uit naar het EK in 2020, waarbij het speciale feest oost en west, noord en zuid samen zal brengen. Volgens hem is München een uitstekende gastheer voor een aantal wedstrijden.

Onderdeel van de visuele identiteit van het EK voetbal in 2020 zijn de 13 logo's van de speelsteden. Elke stad mag aan het logo een brug naar keuze toevoegen, als symbool van verbondenheid tussen de steden. De brug op het logo van München is de Wittelsbacher Brücke. 

Burgemeerster Dieter Reiter verwelkomt het kleurrijke logo, evenals voormalig stervoetballer en Bayern München voorzitter Karl-Heinz Rummenigge. Bavaria kan erg trots zijn dat het EURO 2020 zal plaatsvinden in het stadion in München.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 31-10-2016 13:00 | Bijgewerkt op: 31-10-2016 13:00 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Munchen heeft het EK 2020 logo van de speelstad onthuld'


Meer reacties tonen


Deel 'Munchen heeft het EK 2020 logo van de speelstad onthuld'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!München heeft het EK 2020 logo van de stad onthuld, waarop de Wittelsbacher Brücke afgebeeld is. De brug is het symbool van verbondenheid tussen de speelsteden.