Macedonie wint EK playoffs en speelt in poule C tegen Nederland

De winnaars van de EK playoffs zijn bekend en de poules zijn nu compleet. Nederland speelt op het eindtoernooi ook tegen Macedonië, dat de playoff-finale met 0-1 won van Georgië.

Pad A

In playoffs pad A is Hongarije de winnaar. De Hongaren bogen in de laatste 5 minuten van de reguliere speeltijd een 0-1 achterstand om naar een 2-1 overwinning. Op het EK moet Hongarije het in poule F opnemen tegen Portugal, Frankrijk en Duitsland.

Pad B

Playoffs pad B is gewonnen door Slowakije. De Slowaken scoorden in de extra tijd de beslissende 1-2, omdat het 1-1 gelijk stond met Noord-Ierland na 90 minuten. Slowakije speelt in poule E tegen Spanje, Zweden en Polen.

Pad C

Schotland heeft via penalty's de finale van playoffs pad C gewonnen. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1 met Servië, en ook de extra tijd bracht geen winnaar. De vijfde penalty werd door Servië gemist, waardoor Schotland het op het EK in poule D mag opnemen tegen Engeland, Kroatië en Tsjechië.

Pad D

Van de laagst geklasseerde landen in playoffs pad D is Macedonië de beste gebleken. Na 90 minuten gaf het scorebord 0-1 aan, ten koste van Georgië. Macedonië is in poule C geplaatst, bij Nederland, Oekraïne en Oostenrijk.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 13-11-2020 11:00 | Bijgewerkt op: 13-11-2020 11:00 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Macedonie wint EK playoffs en speelt in poule C tegen Nederland'


Meer reacties tonen


Deel 'Macedonie wint EK playoffs en speelt in poule C tegen Nederland'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Nederland speelt ook tegen Macedonië op het EK 2021. Hongarije, Slowakije en Schotland zijn eveneens via de playoffs geplaatst voor het eindtoernooi.