Macedonie wint EK playoffs en speelt in poule C tegen Nederland

De winnaars van de EK playoffs zijn bekend en de poules zijn nu compleet. Nederland speelt op het eindtoernooi ook tegen Macedonië, dat de playoff-finale met 0-1 won van Georgië.

Pad A

In playoffs pad A is Hongarije de winnaar. De Hongaren bogen in de laatste 5 minuten van de reguliere speeltijd een 0-1 achterstand om naar een 2-1 overwinning. Op het EK moet Hongarije het in poule F opnemen tegen Portugal, Frankrijk en Duitsland.

Pad B

Playoffs pad B is gewonnen door Slowakije. De Slowaken scoorden in de extra tijd de beslissende 1-2, omdat het 1-1 gelijk stond met Noord-Ierland na 90 minuten. Slowakije speelt in poule E tegen Spanje, Zweden en Polen.

Pad C

Schotland heeft via penalty's de finale van playoffs pad C gewonnen. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1 met Servië, en ook de extra tijd bracht geen winnaar. De vijfde penalty werd door Servië gemist, waardoor Schotland het op het EK in poule D mag opnemen tegen Engeland, Kroatië en Tsjechië.

Pad D

Van de laagst geklasseerde landen in playoffs pad D is Macedonië de beste gebleken. Na 90 minuten gaf het scorebord 0-1 aan, ten koste van Georgië. Macedonië is in poule C geplaatst, bij Nederland, Oekraïne en Oostenrijk.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 13-11-2020 11:00 | Bijgewerkt op: 13-11-2020 11:00 | Auteur: Patrick