Kuipers waarschijnlijk naar Europees Kampioenschap 2020

Scheidsrechter Börn Kuipers is waarschijnlijk toch actief op het Europees Kampioenschap 2020, ondanks het feit dat hij heeft aangegeven te stoppen met internationale toernooien.

Kuipers heeft na het WK in Rusland laten weten dat hij Danny Makkelie als nieuwe Nederlandse scheidsrechter wil doorschuiven naar de Europese top. Desondanks heeft de scheidsrechter zich bij de UEFA laten ompraten, aldus assistent Erwin Zeinstra.

Zeinstra is samen met Sander van Roekel assistent van Kuipers. Mits het scheidsrechterstrio fit blijft, stellen ze zich beschikbaar voor EURO 2020. Daarbij willen ze Makkelie en zijn grensrechters niet in de weg staan.

Op het Europees Kampioenschap voetbal mag normaal gesproken slechts één scheidsrechter per land aanwezig zijn. Makkelie en Kuipers zijn de enige Nederlandse leidsmannen in de hoogste klasse van de UEFA. De voetbalbond heeft echter de leeftijdsgrens van 45 jaar ook al geschrapt.

Björn Kuipers was eerder al actief op het WK 2014, WK 2018, EK 2012 en EK 2016. 

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 06-12-2018 20:30 | Bijgewerkt op: 06-12-2018 20:30 | Auteur: Patrick


Deel 'Kuipers waarschijnlijk naar Europees Kampioenschap 2020'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Scheidsrechter Börn Kuipers is waarschijnlijk toch actief op het Europees Kampioenschap 2020, ondanks dat hij wilde stoppen met internationale toernooien.


Steun deze gratis website over het EK 2021

Waardeer je de informatie op deze website? Wil je dat deze en toekomstige sites over grote voetbaltoernooien gratis blijven? Ik, Patrick, ben een gewone burger die dit allemaal vrijwillig doet en kan daarom jouw hulp van harte gebruiken door:

  • het delen van pagina's en nieuws op je social media-accounts.
  • de social media-pagina's van deze website te liken en volgen.

Alvast heel erg bedankt! Laten we met z'n allen het Nederlands Elftal of de Rode Duivels steunen richting het Europees Kampioenschap 2021!