Italië wint het EK 2021 via penalty s van Engeland

Italië heeft het EK 2021 gewonnen ten kosten van Engeland. De reguliere speeltijd eindigde in 1-1 en ook de verlenging bracht geen winnaar. De penaltyserie was beslissend in het voordeel van de Italianen.

Gianluigi Donnarumma redde twee penalty's toen de Azzurri hun tweede EURO-titel claimden na een spannende finale op Wembley.

Gianluigi Donnarumma hield de penals van Bukayo Saka en Jadon Sancho tegen, terwijl Marcus Rashford de paal raakte. Daarmee won Italië de strafschoppenserie van Engeland in de UEFA EURO 2020-finale.

Opstellingen

Italië: Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson (Florenzi 118); Barella (Cristante 54), Jorginho, Verratti (Locatelli 96); Chiesa (Bernardeschi 86), Immobil (Berardi 55), Badge (Belotti 91)

Engeland: Pickford; Walker (Sancho 120), stenen, Maguire; Trippier (Saka 70), Reis (Henderson 74; Rashford 120), Phillips, Shaw; Mount (Grealish 99), Sterling; kane

Doelpunten

2' Shaw (Engeland)
67' Bonucci (Italië)

Engeland had een droomstart van hun allereerste EURO-finale. Luke Shaw schoot binnen twee minuten een mooie voorzet van dichtbij binnen. Toch vond Italië langzaam hun weg en halverwege de tweede helft vond Leonardo Bonucci het net. Op naar extra tijd, en dan penalty's, waar beide keepers er twee redden; geschiedenis behoort echter aan Donnarumma de overwinnaar.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 12-07-2021 08:25 | Bijgewerkt op: 12-07-2021 08:25 | Auteur: Patrick

Reageer op 'Italië wint het EK 2021 via penalty s van Engeland'

Meer reacties tonen

Deel 'Italië wint het EK 2021 via penalty s van Engeland'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Italië heeft het EK 2021 gewonnen ten kosten van Engeland. De reguliere speeltijd eindigde in 1-1 en ook de verlenging bracht geen winnaar. De penaltyserie was beslissend.