Het Spaanse Bilbao presenteert het EK 2020 logo met de San Anton brug

Als één van de 13 speelsteden van het Europees Kampioenschap 2020 heeft Bilbao het logo onthuld. De Spaanse stad ademt voetbal, werd afgelopen donderdag tijdens de presentatie gezegd.

Het Spaanse Bilbao presenteert het EK 2020 logo met de San Anton brug

Aleksander Ceferin, voorzitter van de UEFA, was aanwezig in Bilbao, gelegen in de Baskische regio in Spanje en als een trotste speelstad waar over 4 jaar het EK 2020 zal worden gespeeld.

De onthulling van het logo vond plaats in de City Hall van Bilbao, op korte afstand van het voetbalstadion Estadio de San Mamés. In dit stadion zullen drie groepswedstrijden en een achtste finale plaatsvinden.

Naast Ceferin waren de volgende personen aanwezig bij de ceremonie: voorzitter van de Spaanse voetbalbond Angel Maria Villar Llona, secretaris van de UEFA Theodore Theodoridis, bondscoach Julen Lopetegui en afgevaardigden van het stadsbestuur.

11 van de 13 speelsteden hebben nu hun officiële logo onthuld. Op alle logo's staat een brug afgebeeld, als symbool voor verbondenheid tussen landen en voetbalfans.

Op het logo van Bilbao staat de brug en de kerk van San Antón. 

"EURO 2020 zal een groot voetbalfeest worden," zei Ceferin. "Bilbao is een grote stad en we verwachten een fantastische sfeer hier. San Mamés is één van de beste stadions en heeft een legendarische sfeer. De wedstrijden die hier gespeeld zullen gaan worden, zullen een groot succes zijn."

Volgens de in Bilbao geboren Angel Maria Villar Llona is Bilbao een geweldige stad met een uitstekende infrastructuur rondom het nieuwe stadion. "Alle teams die hier zullen spelen worden goed ontvangen. Deze stad heeft een historische voetbalclub, namelijk Athletic Bilbao. De mensen hier leven voor de club en het internationale elftal."

Burgemeester Juan Maria Aburto sprak van een immense trots dat de stad onderdeel mag uitmaken van het grootste Europese voetbalevenement in 2020. "Ik wil dat Bilbao de UEFA en de landen laat zien dat het EK 2020 een groot succes zal zijn. We willen dat iedereen die de speelstad heeft bezocht, alleen maar lovende woorden heeft over de stad van de bruggen."

Voormalig keeper van Athletic Bilbao Jose Angel Iribar won in 1964 de Europese titel met Spanje. Ook hij was aanwezig bij de presentatie van het logo van Bilbao. "Ik heb grote herinneringen aan het EK voetbal. Ik speelde net mijn eerste wedstrijden voor het Spaanse voetbalelftal en door het winnen van het toernooi kende iedereen mij ineens."

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 18-12-2016 13:00 | Bijgewerkt op: 18-12-2016 13:00 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Het Spaanse Bilbao presenteert het EK 2020 logo met de San Anton brug'


Meer reacties tonen


Deel 'Het Spaanse Bilbao presenteert het EK 2020 logo met de San Anton brug'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Als één van de 13 speelsteden van het Europees Kampioenschap 2020 heeft Bilbao het logo onthuld, waarop de brug en de kerk van San Antón is afgebeeld.