Het hoogtepunt van het EK komt dichterbij

Het Europees Kampioenschap voetbal is nu al weken onderweg en het eindpunt komt in zicht. We zijn het er ongetwijfeld allemaal over eens dat het weer een genot was om te volgen tot zover. Prachtige wedstrijden, zenuwslopende penaltyreeksen, onbenullige eigen doelpunten… het EK heeft het tot dusver allemaal gehad. Nu de finale aanstaande is, kijken we met Wedden op Sport weer even terug, maar ook zeker vooruit!

De Italianen en Engelsen zijn door!

Na prachtige kwartfinales werden eerder deze week de halve finales gespeeld. De laatste vier landen namen het tegen elkaar op en we kunnen wel stellen dat het spannende wedstrijden waren. De Spanjaarden speelden tegen de Italianen en hoewel die laatstgenoemde het nu echt heel erg lastig kreeg, wisten ze de penaltyserie te winnen wat ze in de finale plaatst. Daar treffen ze het Engeland dat eindelijk weer naar de finale heeft weten door te stoten.

Het Engelse elftal speelde tegen Denemarken dat ondanks hun vervelende begin aan het toernooi knap stand heeft weten te houden. De Denen hebben de halve finale gehaald en dat is op zich een bewonderenswaardige prestatie. Het Engelse elftal was echter een maatje te groot voor de Denen en daarmee zijn zij nu ook uitgeschakeld en is het wachten tot 11 juli, de dag waarop de finale zal plaatsvinden.

Deze finale wordt op Wembley in Londen gespeeld en zal om 21.00 uur aanvangen. Wie gaat er winnen? Heel lastig te zeggen, het zijn twee zeer aan elkaar gewaagde ploegen. Maar in de finale wedtip zal Wedden op Sport dat duidelijk uiteen zetten op basis van statistieken. Gebruik dit dus zeker als je een wedje wilt leggen.

De onwaarschijnlijke reeks van Italië

De bookmakers schatten de kansen van Italië en Engeland allebei erg hoog in, waardoor de quotering erg gelijkwaardig is. Niet zo gek ook, het zijn op papier de beste ploegen die de finale hebben bereikt en die strijden nu tegen elkaar. Op papier zijn ze ook heel erg aan elkaar gewaagd, maar ze zullen het uiteindelijk op het veld moeten laten zien. Voor beide landen geldt dat ze vanzelfsprekend het toernooi willen winnen.

Mocht dat aan de kant van de Italianen lukken, dan zetten ze hun recordreeks van ongeslagen wedstrijden voort. Ze staan nu op 33 wedstrijden, wat eigenlijk te bizar voor woorden is. De Italianen zitten ook al het hele toernooi goed in het spel. De Engelsen moesten iets meer op gang komen, maar ook die zijn nu behoorlijk op dreef en reken maar dat die op de winst gebrand zijn. Voor het eerst in 55 jaar maakt het Engelse elftal kans op een grote voetbalprijs. Absurd dat het zo lang heeft moeten duren, als je er over nadenkt.

Hoe dan ook, het gaat een spectaculaire finale worden en het is absoluut de moeite waard om die te volgen. Je kunt dat natuurlijk net wat spannender maken door een weddenschap af te sluiten. Dit kan in allerlei opzichten. Zo kun je wedden op de uitslag, live wedden, wedden op de persoon die scoort, wat het verschil in doelpunten is en nog veel meer. Een leuke extra om de beleving van die finale te intensiveren!

Het hoogtepunt van het EK komt dichterbij

Voetbal na het EK

Zondagavond weten we wie zich Europees Kampioen mag noemen en daarmee komt er een einde aan een toernooi waar de hele wereld van heeft mogen en kunnen genieten. Het is jammer dat het alweer bijna voorbij is, maar tegelijkertijd kan dit toernooi de boeken in als een van de mooiere. Het is natuurlijk jammer dat Nederland na de groepsfase vrij snel uitgeschakeld werd, maar dat neemt niet weg dat we ook van ons elftal hebben mogen genieten.

Maar goed, genoeg sentiment. Na het EK zou je verwachten in een gat te vallen wat betreft voetbal, maar dat is niet helemaal het geval. Zo is er een gloednieuw toernooi in het leven geroepen dat als aanvulling dient op de Champions League en de Europa League. Dat is de Conference League die deze maand van start gaat. Sterker nog, de startdatum van de voorrondes staat op 8 juli gepland.

Dit toernooi kent meerdere fases en dat levert weer een extra reeks voetbalwedstrijden op, waar zowel gekwalificeerde landen aan deelnemen, alsook afvallers vanuit de hogere competities zoals genoemd. Het is iets volledig nieuws en dit kan nog weleens een erg leuk en boeiend toernooi gaan worden. Maar ook worden er deze zomer veel oefenwedstrijden gespeeld, waarmee de clubs uit diverse landen zich voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Reguliere competities

Tussen het EK en de Conference League door is het ook bijna tijd om alvast vooruit te kijken naar de reguliere competities. Die beginnen natuurlijk wat later in de zomer, maar als reminder hieronder een kort overzicht:

Ligue 1 – 8 augustus
Premier League – 13 augustus
Serie A – 13 augustus
Eredivisie – 12 september
La Liga – 12 september
Bundesliga – 18 september

Het duurt dus nog een maand voordat die competities van start gaan en de Conference League wordt in de tussentijd ook gespeeld, zij het de voorrondes. Kortom, als voetballiefhebber hoef je je deze zomer dus absoluut niet te vervelen!

Wedden op komende wedstrijden

Ook na het EK kan je natuurlijk bij Wedden op Sport terecht voor wedtips. Deze tips zijn dan natuurlijk gericht op de wedstrijden in de lokale competities, alsook internationale competities. Je kunt de beleving met een weddenschap veel spannender maken, zoals al eerder toegelicht. Dit beperkt zich natuurlijk allesbehalve tot het EK, want ook in de reguliere competities worden prachtige wedstrijden gespeeld.

Dankzij de degradatie en promotie van diverse ploegen, is het rooster ook wat opgefrist en dat biedt altijd kans op schitterende wedstrijden. Partijen waarin bijvoorbeeld de underdog boven z’n kunnen speelt. Grote ploegen die alles op orde hebben kunnen het ineens kwijt raken en zo zijn er nog veel meer onvoorspelbare factoren, maar dat maakt voetbal juist zo’n mooie sport om te volgen. En waarom dat niet nog wat leuker maken met een weddenschap?

Wedden op Sport verzamelt de beste wedstrijden om op te wedden en met een goede onderbouwing wordt aangegeven waarom je op een bepaalde ploeg in zou moeten zetten. Dat biedt natuurlijk niet 100% garantie op de overwinning, maar de kans van slagen is wel een stuk groter. Zie het als een fijne leidraad om op een bewuste manier je inzet te plaatsen, waarmee je het volgen van jouw favoriete ploeg nóg leuker maakt.

Met dit vierde en tevens laatste artikel komt er een einde aan de reeks die we in samenwerking met Wedden op Sport hebben opgezet. Bedankt voor het lezen en geniet nog van de laatste wedstrijd van dit Europees Kampioenschap voetbal. Was je tevreden met de voorspellingen en wedtips van Wedden op Sport? Deze blijven gewoon doorgaan voor de aankomende competities, dus houdt die site in de gaten.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 08-07-2021 19:43 | Bijgewerkt op: 08-07-2021 19:43 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Het hoogtepunt van het EK komt dichterbij'


Meer reacties tonen


Deel 'Het hoogtepunt van het EK komt dichterbij'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het hoogtepunt van het EK komt eraan. Gebruik EK wedtips om goed in te zetten. Ook na het EK als reguliere competities weer van start gaan.