Het EK 2021 gaat sowieso door volgens de UEFA voorzitter

Het EK 2021 gaat sowieso door. Dat heeft UEFA-voorzitter Ceferin onlangs bevestigd. Nadat de eerste editie niet door ging vanwege het coronavirus, is hij er nu zeker van dat dit toernooi zal slagen.

Het EK wordt gespeeld in 12 landen door heel Europa. Het is nog maar afwachten of er gespeeld kan gaan worden in elk van de 12 landen. De UEFA heeft al plannen klaarliggen om in minder steden te gaan spelen, als dat nodig is i.v.m. het virus.

Ook is het onzeker of er voetbalfans aanwezig mogen zijn op het Europees Kampioenschap. Hoe minder mensen zullen reizen door Europa en samenkomen in de stadions, hoe kleiner de kans op verspreiding van het virus. De stadions kunnen ook voor 30%, 50% of 70% gevuld gaan worden.

Toch hoopt de voetbalbond dat het de voetbalstadions deels mag vullen, eventueel met supporters op 1,5 meter afstand van elkaar.

De UEFA houdt de ontwikkelingen rondom corona nauwlettend in de gaten, maar plant het toernooi vooralsnog precies zoals ze in gedachten hebben.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 17-10-2020 08:15 | Bijgewerkt op: 17-10-2020 08:15 | Auteur: Patrick


Deel 'Het EK 2021 gaat sowieso door volgens de UEFA voorzitter'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Volgens UEFA-voorzitter Ceferin gaat het EK 2021 sowieso door. Het toernooi vindt doorgang, met of zonder supporters, en in 12 verschillende landen of minder.


Steun deze gratis website over het EK 2021

Waardeer je de informatie op deze website? Wil je dat deze en toekomstige sites over grote voetbaltoernooien gratis blijven? Ik, Patrick, ben een gewone burger die dit allemaal vrijwillig doet en kan daarom jouw hulp van harte gebruiken door:

  • het delen van pagina's en nieuws op je social media-accounts.
  • de social media-pagina's van deze website te liken en volgen.

Alvast heel erg bedankt! Laten we met z'n allen het Nederlands Elftal of de Rode Duivels steunen richting het Europees Kampioenschap 2021!