Het EK 2021 gaat sowieso door volgens de UEFA voorzitter

Het EK 2021 gaat sowieso door. Dat heeft UEFA-voorzitter Ceferin onlangs bevestigd. Nadat de eerste editie niet door ging vanwege het coronavirus, is hij er nu zeker van dat dit toernooi zal slagen.

Het EK wordt gespeeld in 12 landen door heel Europa. Het is nog maar afwachten of er gespeeld kan gaan worden in elk van de 12 landen. De UEFA heeft al plannen klaarliggen om in minder steden te gaan spelen, als dat nodig is i.v.m. het virus.

Ook is het onzeker of er voetbalfans aanwezig mogen zijn op het Europees Kampioenschap. Hoe minder mensen zullen reizen door Europa en samenkomen in de stadions, hoe kleiner de kans op verspreiding van het virus. De stadions kunnen ook voor 30%, 50% of 70% gevuld gaan worden.

Toch hoopt de voetbalbond dat het de voetbalstadions deels mag vullen, eventueel met supporters op 1,5 meter afstand van elkaar.

De UEFA houdt de ontwikkelingen rondom corona nauwlettend in de gaten, maar plant het toernooi vooralsnog precies zoals ze in gedachten hebben.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 17-10-2020 08:15 | Bijgewerkt op: 17-10-2020 08:15 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Het EK 2021 gaat sowieso door volgens de UEFA voorzitter'


Meer reacties tonen


Deel 'Het EK 2021 gaat sowieso door volgens de UEFA voorzitter'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Volgens UEFA-voorzitter Ceferin gaat het EK 2021 sowieso door. Het toernooi vindt doorgang, met of zonder supporters, en in 12 verschillende landen of minder.