Het EK 2020 logo met Cirkelbroen brug is onthuld door Kopenhagen

Kopenhagen heeft het EK 2020 logo van de stad onthuld waarom de Cirkelbroen brug staat afgebeeld. De Deense voetbalbond nodigt iedereen uit voor het Europees Kampioenschap voetbal in de stad. Vanwege het 60-jarig bestaan van het EK voetbal wordt het toernooi door heel Europa gehouden. De brug op het logo staat voor de verbondenheid tussen de speelsteden onderling en met de voetbalfans. Elke speelstad mag een eigen brug ontwerpen en Kopenhagen heeft daarvoor de Cirkelbroen brug gekozen.

Het EK 2020 logo met Cirkelbroen brug is onthuld door Kopenhagen

Volgens Jesper Moller van de Deense voetbalbond is het niet alleen Kopenhagen dat EURO 2020 organiseert, maar het hele land Denemarken. Van de hoofdstad tot aan de kleinste dorpjes in het buitengebied, iedereen steunt het Deense voetbal. Dit gemeenschappelijk gevoel evenaart het gevoel van de zomer van 1992 toen Kim Vilfort de winnende treffer scoorde in de EK finale tegen Duitsland.

Kopenhagen zal drie groepswedstrijden en een achtste finale organiseren. Eén ding is het winnen van het Europees Kampioenschap voetbal, het andere is om terug te komen in de hoofdstad en alle vreugde bij de bevolking te zien, aldus Vilfort. Bij de presentatie was ook de secretaris van de UEFA, Theodore Theodoridis, die als Griek weet hoe het voelt om een EK voetbal te winnen tegen alle verwachtingen in.

De Cirkelbroen brug is een voetgangersbrug, ontworpen door Olafur Eliasson, die in 2015 geopend is. Deze brug maakt het voor de bevolking eenvoudiger om de lopen, joggen en fietsen over de Deense wateren.

De speelstad vergezelt met de presentatie de andere speelsteden die het logo al onthuld hebben: Londen, Rome, Baku, Boekarest, Glasgow en München.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 04-11-2016 21:00 | Bijgewerkt op: 04-11-2016 21:00 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Het EK 2020 logo met Cirkelbroen brug is onthuld door Kopenhagen'


Meer reacties tonen


Deel 'Het EK 2020 logo met Cirkelbroen brug is onthuld door Kopenhagen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Kopenhagen heeft het EK 2020 logo van de stad onthuld waarom de Cirkelbroen brug staat afgebeeld. De brug op het logo staat voor verbondenheid tussen speelsteden.