Het EK 2020 logo is door Boekarest onthuld met de Basarab Brug

Boekarest heeft het logo van de speelstad van het EK 2020 onthuld en de Roemeense hoofdstad is erg vereerd en trots dat het onderdeel uit mag maken van het Europese voetbaltoernooi.

Boekarest is één van de 13 speelsteden van het EK voetbal in 2020. De Arena Nationala is een indrukwekkend stadion waarin drie groepswedstrijden en een achtste finale zullen worden gespeeld.

Op het EK 2020 logo van Boekarest staat de Basarab Brug. De brug staat in de hoofdstad en verbind twee belangrijke centra.

"Voetbal is als een brug tussen landen," zei Davor Suker van het uitvoerend comité van de UEFA. "Roemenië is een land met veel passie voor voetbal en Boekarest is een gedeelde stad waarin oud en nieuw gecombineerd wordt.

Het Europees Kampioenschap 2020 gaat verder dan alleen maar voetbal. Het is volgens Razvan Burleanu, voorzitter van de Roemeense voetbalbond, een groot festival en een eenheid van verschillende culturen. Het logo is een brug tussen de diverse Europese culturen.

De hele stad Boekarest wacht ongeduldig op de rol die zij kunnen vervullen tijdens het voetbalfeest in 2020. Het EK vindt plaats in alle hoeken van Europa en de stad is vereerd onderdeel te mogen zijn van dit feest.

Ioan Lupescu, technisch directeur van de UEFA, is trots dat de speelstad vier wedstrijden mag organiseren. Hij is geboren en getogen in Boekarest en speelde er op het hoogste niveau.

Boekarest is de vierde speelstad die het EK 2020 logo onthulde. De afgelopen weken hebben Londen, Rome en Baku de logo's al naar buiten gebracht. Negen andere logo's volgen binnenkort.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 15-10-2016 18:00 | Bijgewerkt op: 15-10-2016 18:00 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Het EK 2020 logo is door Boekarest onthuld met de Basarab Brug'


Meer reacties tonen


Deel 'Het EK 2020 logo is door Boekarest onthuld met de Basarab Brug'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Boekarest heeft het logo van de speelstad van het EK 2020 onthuld. Op het logo staat de Basarab Brug. Deze brug is tussen 2006 en 2011 gebouwd en is 1,9km lang.