Glasgow heeft EK 2020 logo van speelstad onthuld

Glasgow heeft het EK 2020 logo van de speelstad onthuld. De stad heeft evenals heel Schotland een rijke voetbalhistorie en dinsdag 25 oktober is men het middelpunt van de belangstelling.

Tijdens een ceremonie bij het Glasgow Science Centre presenteerden afgevaardigden van de UEFA samen met leden van de Schotse voetbalbond SFA het logo voor het Europees Kampioenschap voetbal in 2020. Speciale gast bij deze presentatie was Sir Alex Ferguson. Het stadion Hampden Park is het decor van drie groepswedstrijden en een achtste finale.

Glasgow heeft het EK 2020 logo van de speelstad onthuld

Glasgow is één van de 13 speelsteden die wedstrijden van het EK 2020 zal gaan organiseren. Vanwege het 60-jarige bestaan van het voetbaltoernooi, worden de wedstrijden in 13 steden door heel Europa gespeeld. Speelsteden Londen, Rome, Baku en Boekarest hebben het officiële logo reeds onthuld.

Elke speelstad heeft een eigen logo, dat onderdeel is van de visuele identiteit van het EK voetbal. Op elk logo staat een brug van de betreffende speelstad afgebeeld, als verwijzing naar het verbinden van mensen door voetbal. Het logo van Glasgow bevat de indrukwekkende Clyde Arc die de rivier de Clyde overbrugt.

De rijke voetbalgeschiedenis en de passie werden nogmaals aangehaald door voorzitter Stewart Regan van de Schotse voetbalbond. Mensen maken Glasgow en Glasgow zal het EK 2020 maken. Nu het stadion Hampden Park de grote voetbalhelden zal verwelkomen in 2020, zal een nieuw hoofdstuk in de lange geschiedenis van Glasgow beginnen.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 25-10-2016 15:30 | Bijgewerkt op: 25-10-2016 15:30 | Auteur: Patrick


Deel 'Glasgow heeft het EK 2020 logo van de speelstad onthuld'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Glasgow heeft het EK 2020 logo van de speelstad onthuld. Het logo van Glasgow bevat de indrukwekkende Clyde Arc die de rivier de Clyde overbrugt.


Steun deze gratis website over het EK 2021

Waardeer je de informatie op deze website? Wil je dat deze en toekomstige sites over grote voetbaltoernooien gratis blijven? Ik, Patrick, ben een gewone burger die dit allemaal vrijwillig doet en kan daarom jouw hulp van harte gebruiken door:

  • het delen van pagina's en nieuws op je social media-accounts.
  • de social media-pagina's van deze website te liken en volgen.

Alvast heel erg bedankt! Laten we met z'n allen het Nederlands Elftal of de Rode Duivels steunen richting het Europees Kampioenschap 2021!