Gianluigi Donnarumma is verkozen tot Speler van het Toernooi

Het UEFA-team van technische waarnemers op het EK 2021 heeft Italië-doelman Gianluigi Donnarumma uitgeroepen tot Speler van het Toernooi.

Donnarumma, slechts 22 jaar maar met al 33 caps op zijn naam, kroonde zijn toernooi zondag in stijl en hielp de Azzurri aan hun tweede titel door twee Engelse penalty's in de shoot-out te stoppen.

Donnarumma en Italië incasseerden geen enkel tegendoelpunt in de groepsfase en lieten voor het eerst een doelpunt door in de achtste finales tegen Oostenrijk. Dat was het eerste doelpunt dat ze in meer dan 1.000 minuten hadden tegen gekregen.

Vorige Speler van het toernooi winnaars

• 1996: Matthias Sammer (Duitsland)
  • 2000: Zinédine Zidane (Frankrijk)
  • 2004: Theodoros Zagorakis (Griekenland)
  • 2008: Xavi Hernández (Spanje)
  • 2012: Andrés Iniesta (Spanje)
  • 2016: Antoine Griezmann (Frankrijk)

Pedri is uitgeroepen tot Jeugdspeler van het Toernooi

De Spaanse middenvelder Pedri is uitgeroepen tot Jeugdspeler van het Toernooi.

Pedri, 18 jaar, had voorafgaand aan het toernooi slechts vier interlands gespeeld, maar miste slechts één minuut van La Roja's campagne en ging eruit aan het einde van de extra tijd in de kwartfinale tegen Zwitserland, dat Spanje vervolgens won met penalty's.

Spelers moeten geboren zijn op of na 1 januari 1998 om in aanmerking te komen voor de prijs.

Vorige Jeugdspeler van het toernooi winnaars

• 2016: Renato Sanches (Portugal)
Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 13-07-2021 08:47 | Bijgewerkt op: 13-07-2021 08:47 | Auteur: Patrick

Reageer op 'Gianluigi Donnarumma is verkozen tot Speler van het Toernooi'

Meer reacties tonen

Deel 'Gianluigi Donnarumma is verkozen tot Speler van het Toernooi'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Italië-doelman Gianluigi Donnarumma is uitgeroepen tot Speler van het Toernooi. De Spaanse middenvelder Pedri is verkozen tot Jeugdspeler van het Toernooi.