Geen EK 2020 in Brussel en België door problemen

België is in 2020 geen gastland voor het EK 2020, waardoor Brussel afvalt als speelstad voor het Europese voetbaltoernooi. Dat heeft de UEFA beslist op donderdag 7 december 2017.

Geen EK 2020 in Brussel en Belgie vanwege problemen

Brussel was als 1 van de 13 speelsteden geselecteerd door de voetbalbond, waar drie groepswedstrijden en een halve finale gespeeld zouden gaan worden. Voorwaarde van de UEFA was dat er een nieuw, groot stadion gebouwd zou gaan worden.

Vanwege de problemen rondom de bouw van het nieuwe Eurostadion, heeft de Europese voetbalbond beslist dat Brussel niet geschikt is als speelstad. De wedstrijden worden nu in het Wembley Stadion en Engeland gespeeld.

In de Belgische media heeft men er geen goed woord voor over. De politiek in de Europese hoofdstad kwam niet uit de problemen rondom de vergunning voor het nieuwe stadion, waardoor er nog steeds geen schop in de grond is gezet.

Het Eurostadion zou gebouwd gaan worden op Parking C, momenteel een parkeerplaats voor 10.000 auto's bij een evemenentenhal. Deze parkeerplaats is eigendom van het gewest Brussel, maar de grond ligt in Grimbergen in Vlaanderen. Het stadion zou daarbij ook nog eens dichtbij een woonwijk gebouwd gaan worden.

De ene partij is bang voor overlast van voetbalfans en meer files en opstoppingen rondom Brussel. De gemeente Grimbergen wil een weg niet verwijderen en voetbalclub Anderlecht vindt de huur van het nieuw te bouwen stadion te hoog. Door alle problemen durft de regering in Vlaanderen geen toestemming te geven.

Al met al betekent dit dat er na jaren onderhandelen nog steeds geen vergunning is. Het geduld van de UEFA is op de proef gesteld, maar België heeft de grens overschreden. De Europese voetbalbond vindt het risico te groot en verplaatst de wedstrijden naar Londen.

Door de politieke problemen loopt Brussel ongeveer 120 miljoen euro mis, naast de imagoschade die het voetballand nu heeft.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 07-12-2017 17:30 | Bijgewerkt op: 07-12-2017 17:30 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Geen EK 2020 in Brussel en België door problemen'


Meer reacties tonen


Deel 'Geen EK 2020 in Brussel en België door problemen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het EK 2020 wordt niet gespeeld in Brussel vanwege problemen. Hierdoor mist België drie groepswedstrijden en een achtste finale. Deze wedstrijden worden nu gespeeld in Londen.