EURO 2020 werd in 2021 in 11 verschillende steden gehouden

Afgelopen maand (van 11 juni tot 11 juli 2021) vond dan eindelijk het UEFA EURO 2020 plaats, nadat in maart 2020 bekend werd gemaakt dat het een jaar moest worden uitgesteld vanwege de coronapandemie.

Italië kwam, na een zenuwslopende strafschoppenserie tegen Engeland, als grote winnaar uit de bus.

Locatie van het EK in 2021

Vanwege Covid-19 is het lang onduidelijk geweest waar het EK 2020 gehouden zou worden. Aanvankelijk ging de voorkeur uit naar het organiseren van het EK in slechts één land, zodat men zo min mogelijk zou hoeven reizen naar verschillende plaatsen.

Rusland opperde om het daar te laten plaatsvinden, aangezien zij in 2018 ook het WK hebben georganiseerd en dus over de juiste infrastructuur beschikken en splinternieuwe stadia hebben. Bovendien zouden een aantal van de wedstrijden van de EURO 2020 toch al in Sint-Petersburg, na Moskou de grootste stad van Rusland, worden gespeeld.

Rusland had net als Denemarken namelijk via de kwalificatiewedstrijden een plekje in de UEFA EURO 2020 weten te bemachtigen. Uiteindelijk toch besloten om de wedstrijden te verspreiden over heel Europa en door middel van een loting werd beslist dat het Russisch team twee wedstrijden thuis zou gaan spelen.

Voor het eerst in de 60-jarige geschiedenis van het Europees Kampioenschap werd het toernooi dus in verschillende landen verspreid over het hele continent gehouden, namelijk in deze 11 gaststeden:

 • Amsterdam, Nederland (Johan Cruijff Arena)
 • Bakoe, Azerbeidzjan (Olympisch Stadion van Bakoe)
 • Boekarest, Roemenië (Arena Națională)
 • Boedapest, Hongarije (Puskás Aréna)
 • Glasgow, Schotland (Hampden Park)
 • Kopenhagen, Denemarken (Parken Stadion)
 • Londen, Engeland (Wembley Stadium)
 • München, Duitsland (Allianz Arena)
 • Rome, Italië (Stadio Olimpico)
 • Sevilla, Spanje (Estadio de La Cartuja)
 • Sint-Petersburg, Rusland (Krestovskistadion)

Visum Rusland aanvragen voor wedstrijd in het Krestovskistadion

Vanwege de coronapandemie was het deze editie niet zo gemakkelijk om de wedstrijden van het EK in levenden lijve bij te wonen. Hier vind je vast wat nuttige tips waar je rekening mee moet houden voor wanneer je wel weer probleemloos voetbalwedstrijden in het buitenland te bezoeken.

De meeste wedstrijden van het EK werden in Europa gehouden en konden dus zonder visum bezocht worden, behalve die in Rusland. Nederland speelde dit keer niet in het stadion van Sint-Petersburg, maar hier vond wel de kwartfinale tussen Zwitserland en Spanje plaats.

Om een wedstrijd in het Krestovskistadion in Sint-Petersburg bij te kunnen wonen moet je voordat je vertrekt een visum Rusland aanvragen. Hiervoor hoef je alleen een online aanvraagformulier in te vullen en de betaling (in euro’s) te voldoen. Daarna ontvang je een instructiemail over de aan te leveren documenten (zoals een pasfoto, een geldig paspoort en een bewijs van reisverzekering). Als je liever niet zelf naar het consulaat gaat om het visum Rusland in je paspoort te laten plakken, dan kan je dit ook per koerier laten doen. Als je visumaanvraag eenmaal is goedgekeurd mag je 30 dagen in Rusland verblijven.

De Russische overheid heeft in juni 2019 aangekondigd plannen te hebben om een e-visum (elektronisch visum) in te voeren. Op die manier zou het niet langer noodzakelijk zijn om het paspoort bij het consulaat af te leveren, maar wordt het Russisch e-visum volledig elektronisch aan het paspoort gekoppeld. Naar verwachting wordt deze nieuwe visumprocedure in 2022 ingevoerd.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 12-08-2021 09:30 | Bijgewerkt op: 12-08-2021 09:30 | Auteur: Patrick


Reageer op 'EURO 2020 werd in 2021 in 11 verschillende steden gehouden'


Meer reacties tonen


Deel 'EURO 2020 werd in 2021 in 11 verschillende steden gehouden'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De meeste wedstrijden van het EK werden in Europa gehouden en konden dus zonder visum bezocht worden, behalve die in Rusland.