EK voetbal wordt mogelijk toch volledig in Engeland gespeeld

Het lijkt mogelijk dat het EK voetbal 2021 toch in één land wordt gespeeld. De UEFA heeft nog geen definitieve keuze gemaakt, maar een journalist en premier Boris Johnson hopen dat alle wedstrijden in Engeland gespeeld zullen gaan worden.

De Europese voetbalbond heeft vanwege het coronavirus al eerder nagedacht om het EK voetbal in één land te laten plaatsvinden. Destijds werd Rusland als speellocatie aangewezen.

Vorige week wist de Italiaanse journalist Tancredi Palmeri te vertellen dat het toernooi hoogstwaarschijnlijk in Engeland gespeeld gaat worden. Het land zou volgens hem in de beste positie om het evenement te organiseren.

Vandaag kwam daar de wens van de Engelse premier Johnson bovenop. Hij heeft aangegeven te hopen dat alle wedstrijden van het Europees Kampioenschap in zijn land gespeeld gaan worden. De twee halve finales en de finale worden er al gespeeld.

Daarnaast investeert Engeland in een officiëel bod op de organisatie van het WK 2030.

Ondanks al deze wensen en geruchten heeft de UEFA nog geen definitief besluit genomen. Ook de Engelse voetbalbond FA zegt niet bezig te zijn met de organisatie van nog meer wedstrijden. De verwachting is dat men pas halverwege april uitsluitsel geeft.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 02-03-2021 20:00 | Bijgewerkt op: 02-03-2021 20:00 | Auteur: Patrick


Reageer op 'EK voetbal wordt mogelijk toch volledig in Engeland gespeeld'


Meer reacties tonen


Deel 'EK voetbal wordt mogelijk toch volledig in Engeland gespeeld'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het EK 2021 wordt mogelijk toch volledig in Engeland gespeeld. Premier Johnson hoopt erop en een journalist zegt het zeker te weten. De UEFA besluit in april.